“Hükümet Havyan Üreticilerine Destek Yerine Köstek Oluyor”

“Hükümet Havyan Üreticilerine Destek Yerine Köstek Oluyor”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin hayvan yetiştiricilerine destek olmak yerine köstek olduğunu iddia ederek, “Hayvancılık alanında verilen destekleri alabilmek için getirilen tarım sigortası zorunluluğu yetiştiricileri her geçen gün zora sokuyor” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

“HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİMİZİN SAYISI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR”

Hayvancılık alanında 18 değişik destekleme kaleminin bulunduğunu belirten Hakan Şeref Olgun, “Verilen destekler yüksek olsa da kalemler bazında ayrılan miktarlar enflasyon karşısında oldukça düşük düzeyde kalıyor. Bu nedenle desteklerin yönlendirici ve üretimi teşvik edici özelliği kaybolmuştur. Hayvancılıkta kullanılan ithal girdilerin her yıl artarak devam etmesi de ayrı bir sıkıntıyı doğuruyor. Dolayısıyla özellikle kırsal kesimdeki hayvan yetiştiricilerimizin sayısı her geçen gün azalmaktadır. Bu yanlış politikalardan biran önce vazgeçilerek hayvancılık gerçek anlamda desteklenmelidir.” dedi.

“TARSİM VATANDAŞA EK KÜLFET GETİRİYOR”

Üreticilerin destek alabilmesi için Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigortasının zorunlu olduğunu kaydeden Olgun, “Verilen desteklemenin büyük bir bölümü hayvan yetiştiricisinin eline geçmeden sigorta zorunluluğu nedeniyle geri alıyor. Süt sığırcılığının ayrı bir değerlendirme ile ele alınması gerekiyor. Kırsal kesimde kesime giden süt sığırlarında her geçen gün artış yaşanıyor. Çiğ süt için verilen kuruş kuruş destek, verilenin kat kat fazlasıyla geri alınıyor. Süt ineği ithali halen devam ediyor. Türk hayvan yetiştiricisine verilmesi gereken destek dış ülke hayvancılarına veriliyor. Türk hayvan yetiştiricisi bile-isteğe yavaş yavaş yok ediliyor. Bu tehlikenin biran önce önüne geçilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“SUDAN TARIM MACERASI DA YALAN OLDU”

Mehdi Eker’in Tarım Bakanlığı döneminde, 2013 yılında Sudan’da tarımsal üretim yapmak amacıyla 99 yıllığına 780 bin 500 hektar tarım arazisi kiralandığını hatırlatan Olgun, “Bu macera da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla sona erdi.  Sudan ile Türkiye arasında kurulan ortak şirketin tasfiye kararı bile paramızın nasıl ve nerelere çar edildiğini bir göstergesidir. Dünya’da kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye’de gelinen nokta içler acısıdır. Tarım alanında hayvancılıkta insanlarımız AK Parti iktidarının 21 yıldır sürdürdüğü yanlış politikalarla perişan durumdadır. Bir tarafta insanlarımız yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sefilleri oynarken bir tarafta hükümetin vatandaşın parasını çarçur etmesi dur durak bilmiyor.” ifadelerine yer verdi.

“HALKIN YARARINA VERİLEN ÖNERGELER REDDEDİLİYOR”

Hayvancılık sektöründeki sıkıntıların araştırılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi verdiğini belirten Olgun, şunları kaydetti: “Sözkonusu önergemiz biran önce meclis gündemine alınmalıdır. Milletimizin bize verdiği görev gereği yaşanan tüm sıkıntıları meclis gündemine getirmeye devam edeceğim. Ama ne yazık ki bugüne kadar iktidar partisi ve ortağı partinin milletvekilleri, halkın yararına verilen önergeleri tek tek reddediyorlar. Çoğu milletvekili red oyu kullanırken neyi reddettiğini bile bilmiyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon iyi parti

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM