AFSÜ’nün İlk Mezunları Dereceye Girdi

AFSÜ’nün İlk Mezunları Dereceye Girdi

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk mezunlarından olan üç öğrenci “2023 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı”nda (DUS) dereceye girdi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi (DHF) mezunu öğrenciler önemli başarıya imza attı.

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi mezunlarından Merve Ayazoğlu, 2023 DUS’da dereceye girdi. AFSÜ DHF’nin ilk mezunlarından olan Ayazoğlu, aldığı 71.605 puan ile Türkiye 12.’si olarak önemli bir başarı elde etti. Ayazoğlu bu derecesiyle, birinci sırada tercih ettiği Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi programına yerleşti. Yine fakültenin ilk mezunlarından Fakülte Birincisi İlyas Furkan Kurt, DUS’ta 201. olarak Ege Üniversitesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi programına; Sümeyye Kabak ise 629. olarak Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Pedodonti programına yerleşti. 2018-2019 akademik yılında AFSÜ DHF öğrencisi olan ve fakültenin 2023 yılında verdiği ilk mezunları arasında yer alan Merve Ayazoğlu’nun 15 Ekim 2023 tarihinde yapılan ve 4691 kişinin girdiği 2023-DUS’da ortaya koyduğu performans, AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinde sevinçle ve gururla karşılandı.

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil, DUS’ta başarılı olan öğrencileri tebrik ederek, dinamik akademisyen kadrosu, nitelikli alt yapısı ve eğitim imkânları ile Türkiye’nin seçkin akademik kurumları arasına girmeyi hedefleyen AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesinin tüm akademik ve idari personeline teşekkür etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
afsü Afyon

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM