Başkan Çöl, Sandıklı’da 10 yılda Neler Olduğunu Anlattı

Başkan Çöl, Sandıklı’da 10 yılda Neler Olduğunu Anlattı

Sandıklı Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Çöl, 10 yıllık başkanlık döneminde yaptığı hizmetleri canlı yayında anlattı

Sandıklı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen canlı yayında gazeteciler Ali Bayar, Ahmet Dağlı ve Serdar Akgür’ün ile bir araya gelen Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, 10 yıllık başkanlık döneminde yaptığı hizmetleri anlatarak, soruları cevapladı.

SANJET VE DOĞALGAZ KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Dr. Mustafa Çöl, Sandıklı Belediye Binası ve Kaymakamlık Binası inşaatı hakkında bilgiler vererek, “ İnşallah yeni hizmet binasının 2024 yılı sonlarına doğru halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Sandıklı Belediyesi olarak tek bir noktadan hizmet vererek, hemşehrilerimizi başka binalara göndermeden işlemlerini çözeceğiz. Bu yıl SANJET’in gelecek 10 yıl boyunca sorunsuz çalışması için, 45 milyon liralık yatırım yaparak Sandıklı halkımızın kullanması için çalıştık. Çifte konfora ulaşmak için bu şehre doğalgaz getirdik, isteyen SANJET isteyen doğalgazı kullanabilir. Bizler SANJET’ten asla vazgeçmedik bilakis daha fazla kullanmak için girişimleri yapıyoruz, evlere SANJET vermeye devam ediyoruz. Millet Bahçesi Sandıklımıza Cumhurbaşkanımızın hediyesidir. Bir ilçeye yapılan en büyük millet bahçesi olan alanın bugün ki değeri 200 milyon TL.” dedi.

“KÜLTÜR MERKEZİ VE KÜTÜPHANEMİZ AÇILIYOR”

Kültür Merkezi ve Kütüphane hakkında da detaylı bilgiler veren Başkan Çöl, “Kültür Merkezi ve Kütüphanemizdeki binamızın altını işyerleri üstünü konut yapsaydık, makam odasında yapacağımız ihale ile 1 saatte yapar bitirirdik. Ama bugün örnek bir projedir. Bu mekân 2021 yılında Kültür Bakanlığının en güzel projesi seçilmiştir. Bebek Kütüphanesinden, Anne Kütüphanesine, 3 adet yalıtımlı sinemasına, millet kıraathanesinden, kitap satış mağazalarına, çocuk ve gençlere masa tenisi, playstation odalarına, müzik ve resim odalarına kadar her şey bu binanın içinde var. İlçemiz kadın istihdamında da zirvede yer alıyor. Yapılan tekstil atölyemiz ve sera bölgesinde yaptıkları iyileştirme çalışmaları ile birçok yatırımcının ilçemizde sera kurduk bu sayede bölgemize etrafımızdaki il ve ilçelerden çalışmak için çok sayıda kadınlarımız geliyor. Önemli olan Belediyenin bütçesini kullanmadan hizmet verebilmektir. Marifet budur. Belediye bütçesi zaten kullanılacak. Örnek vermek istiyorum etrafımızdaki ilçelerimize bakın Millet Bahçesi yok, Yarı Olimpik Havuz yok, Kültür Merkezi ve Kütüphane yok, 1000 kişilik spor salonu yok. İddia ediyorum, etrafımızdaki bütün ilçe Belediyelerine bakın birde Sandıklı ilçemize yapılan yatırımlara bakın ağırlığımızı hissedeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

“6. ETAP TOKİ KONUTLARIMIZLA SANDIKLIMIZA 1000 KONUT DAHA KAZANDIRACAĞIZ”

Canlı yayında vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Başkan Çöl, “Bugün Sandıklı Belediyesi’ne TOKİ için başvuru yapan kişi sayısı 6500. Sandıklıda ilk TOKİ’ler yapıldığında sadece 15 tane satılmış. Nereden nereye geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Bugün 4. Etap TOKİ’lerimizi bitirdik teslim ettik. 5.Etap TOKİ’lerimiz için eski hayvan pazarının olduğu alanda 368 adet konutumuzun ihalesine çıkılıyor. İnşallah 6.etap TOKİ’ler içinde çalışmalarımız var. Yunus Emre ve Tapduk Mahallemizde TOKİ çalışmaları var bunun içerisine bizler Fatih Mahallesini de ilave etmek istiyoruz. Toplamda 1000 konutluk bir proje yapmak istiyoruz. Sıfır maliyetle Jeotermal Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yaptık. Normalde yazın açık olur yüzme havuzları bizim havuzumuz Jeotermal destekli olduğu için kışında açık. 10000 kişiye 10 ayda hizmet verdik. 500-600 kardeşimize yüzme antrenörlerimiz sayesinde yüzme öğrettik.  Hüdai Kaplıcalarımızdaki otellerimizde 3 aylık rezervasyonlarımız şimdiden dolu. İki otelimizi de Sandıklı Belediye bünyemize tekrar kazandırdık. Sandıklı Hüdai Kaplıcalarımızda büyük bir değişim ve dönüşüm var Villa yapımlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYOR GELECEK NESİLLERİMİZE AKTARIYORUZ”

Başkan Çöl konuşmasının devamında şunları söyledi:

Tarihi Hamam Projemiz, Hisar Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma ve Hisar Mahallesi İstinat duvarımız, Tarihi Konağımız gibi tarihi mirasımıza sahip çıkarak gelecek nesillere ulaşması için çalışmalarımızı tamamladık. Yeni arıtma tesisimizde memba suyu kalitesinde su üreteceğiz. Çok kısa süre sonra çeşmelerimizden direk memba suyu içeceğiz.  Gastronomi konağımızda tescilli ürünlerimiz ve Sandıklımıza özgü yiyeceklerimizi tadabilecek, alabilecek. SANKART uygulaması ile hemşehrilerimiz istediği marketten evlerinin ihtiyaçlarını alabiliyorlar, SANJET öğrencilerimize burs veriyor. Günlük sıcak yemek, evde temizlik işlemleri, evde berber ve kuaför hizmetlerimiz devam ediyor. Engelli bakım merkezimizde engelli vatandaşlarımıza 7/24 hizmet veriliyor. Yunus Emre Mahallemiz de sabah 08:30 akşam 17:30 ilçemizdeki yaşlılarımızı evlerinde alarak burada bakacağımız bakım merkezi kuruyoruz. En kısa zamanda detaylarını açıklayacağız. Güneş Enerji Santrali kurarak GES Projesi kapsamında; kapalı Pazar yerinin üstünde bir Güneş Enerji Santralimiz var, bunun yanına; 5 megawatt, artı 3 megawatt ile toplamda 8 megawattlık bir santral projemiz var.  Karayolu kantarı Kızılören tarafına taşınıyor. Yunus Emre Mahallemizden uzat tutmak için çok mücadele ettik tırlarla ve kamyonlarla. Yaptığımız girişimler ile inşallah Kızılören tarafına taşınıyorlar, binalarının inşaatı devam ediyor. Yunus Emre Mahallemizi tırdan ve kamyonlardan kurtarıyoruz.  Eski Cezaevi hakkında çok güzel düşüncelerimiz var vatandaşlarımızın kullanımına sunulması için çalışmalarımız var. Çok kısa bir süre sonra açıklayacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon mustafa çöl

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM