Garnizon Millet Bahçesi 29 Ekim’de Açılacak

Garnizon Millet Bahçesi 29 Ekim’de Açılacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cirit Millet Bahçesi’nin bitme aşamasına ulaştığını, 87 bin metrakerelik alanda çeşitli etkinlikleri içinde barındıracak olan Garnizon Millet Bahçesi’nin 29 Ekim 2024 tarihinde Cumhuriyet Bayramı’nda açılacağını açıkladı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclisin Şubat ayı toplantısı Meclis Toplantı Salonu’nda 1 Şubat 2024 Perşembe akşamı saat 18.00’de başlayacak.

“ALLAH FİLİSTİN’E GÖRÜNMEZ ORDULARIYLA YARDIM ETSİN”

Toplantı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açış konuşmasıyla başladı. 2024 yılının sağlıklı, huzurlu geçmesini temenni eden Zeybek, “2024 yılının ilk meclis toplantısını yapmak üzere biraraya geldik. Yeni yılın sağlıklı ve huzurlu şekilde geçmesini temenni ediyorum. Gazze’de sürdürülen soykırımda Filistinli kardeşlerimize Allah görünmez orduları ile yardım etsin. Her zaman küfür tek millet diye söylenir. İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla bunu bir kez daha gördük. ABD, Almanya, Fransa, İngiltere olmak üzere tüm batılı devletler neredeyse İsrail’e az katliam yapıyorsun diyorlar.” dedi.

“390 KİLOMETRE SICAK ASFALT YOL YAPTIK”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak görev süresi boyunca yapılan yatırımlardan ana hatlarıyla söz etmek istediğini belirten Mehmet Zeybek, “Belediye olarak yaptığımız bazı yatırımlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren alt ve üst yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Yol medeniyettir diyerek yola çıktık. 2019-2023 döneminde 390 kilometre sıcak asfalt yol yaptık. Bu da yaklaşık 500 bin ton sıcak asfalt anlamına geliyor. Yaklaşık 150 kilometre sathi kaplama yol yaptık. Mümkün mertebe alt yapı çalışmalarına önem verdik. Belediye Başkanlarının alt yapıya yaptıkları yatırımlar ve hizmetler görülmez. Ama biz bunu yok sayamazdık. El ele vererek hep birlikte Afyon’da alt yapımızı yaptık. Uydukent bölgemizde yağışlarda su baskınları yaşanıyordu. Osmangazi, Orhangazi ve Yeşilyurt Mahalleremiz de bu çalışmaları hayata geçirdik. Bu bölgeye 60 milyonluk yağmur suyu hattı döşedik. Bu çalışma 45 kilometreye tekabül ediyor. İçme suyu şebekesini de döşedik abone bağlantıları yaptık.” dedi.

“ŞEHRİMİZİ KURU PEYZAJLA TANIŞTIRDIK”

Afyonkarahisar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının ciddi ölçüde arttığını belirten Mehmet Zeybek, “Göreve başladığımız 2019 yılından bugüne kadar park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdik. Biz su zengini bir il değiliz. Bu nedenle son dönemde kuru peyzaja döndük. Sulama maliyetleri artınca estetik görüntüsüyle de güzel olan kuru peyzaj çalışmalarımızla şehrimizi tanıştırdık.” diye konuştu.

“CİRİT MİLLET BAHÇESİ BİTME AŞAMASINDA. GARNİZON MİLLET BAHÇESİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINDA AÇILACAK”

Afyonkarahisar’ın farklı bölgelerinde sosyal tesis çalışmaları yaptıklarını aktaran Başkan Zeybek, “Şehrimizin farklı bölgelerine sosyal tesis çalışmaları yaptık. Belediyemizin kontrolünde insanlarımızın yeme-içme, hoşça vakit geçirme ihtiyaçlarını da böylece karşılıyoruz. TOKİ tarafından ihalesi yapılan Cirit Kayalığı Millet Bahçesi çalışmamız bitmek üzeredir. Garnizon Millet Bahçemizde çalışmalar devam ediyor. 87 bin metrekarelik alanda hizmete alınacak olan Garnizon Millet Bahçemiz içerisinde birçok etkinliği barındıracak. Özel ve güzel bir proje olan Garnizon Millet Bahçemizin projesi başka yerlere yapılmak üzere talep edildi. Garnizon Komutanlığı binası yapılmasının ardından hızla devam edecek çalışmalarla tamamlanacak olan Garnizon Millet Bahçesinin açılışını inşallah 29 Ekim 2024 Cumhuriyet Bayramında yapacağız. 26 bin fidan ve süs bitkileri bu alana dikildi. İfade ettiğim üzere farklı etkinliklere sahip olacak olan Garnizon Millet Bahçemiz de insanlarımızın ailecek hoşça zaman geçirmesini istiyoruz. Garnizon Millet Bahçemiz de tarihi yollar, bisiklet yolları, yürüyüş yolları da olacak.” şeklinde konuştu.

“BAZI YERLERE EKMEK BÜFELERİ KOYACAĞIZ”

Hizmete açılan Yüntaş Ekmek Fabrikasının önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Zeybek, “Yüntaş Ekmek Fabrikası bir ihtiyaçtı. Bu hususta halkımızdan da olumlu tepkiler almaya devam ediyoruz. Hatta bu noktada her mahalleye bir ekmek satış büfesi talep ediliyor. Ancak biz ekmek imalatı yapan esnafımızı da düşünmek zorundayız. Bu nedenle her mahalleye olmasada bazı yerlere ekmek çeşitlerinin satışa sunulacağı büfeler koyacağız.” ifadelerine yer verdi.

“AFYON EN FAZLA SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPAN İL”

Afyonkarahisar’ın en fazla sokak sağlıklaştırma çalışması yapan il olarak ödül aldığının altını çizen Başkan Zeybek, şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar olarak en fazla sokak sağlıklaştırma çalışması yapan il olarak ödül aldık. İlimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler bu tarihi dokuları geziyorlar. Bu sayede Afyonkarahisar ekonomisine de ciddi katkı sunuluyor. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarının yanı sıra Uzun Çarşı Projesi ile çarşı esnafımızla meclis toplantı salonunda biraraya gelip bu projenin hayata geçirilmesine birlikte karar verdik. Uzun Çarşı’yı trafiğe açmayı düşünmüyoruz. Bedesten Çarşısı cephe çalışması tamamlandıktan sonra yeni onaylanan Bedesten-Akmescit Mahallesi arasındaki 4’ncü etap sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlayacağız. Uzun Çarşı-Ulu Cami arasındaki alandaki çalışma tamamlanmış olacak. Ulu Cami üstündeki sokaklarda da çalışmalar yürütüyoruz.”

“GASTRONOMİ SOKAĞINDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR”

Engelli çocukların eğitim aldığı ve Türkiye’de bir ilk olarak Engelsiz Gastronomi Terapi Merkezi’nde eğitim gören bazı dezavantajlı çocukların iş sahibi olabildiğine dikkat çekti. Başkan Zeybek, şöyle konuştu: “Kadınlar Pazarı olarak bilinen alanda önceden Gıda Kontrol Laboratuvarı olarak kullanılan eski binayı yıkıp yerine Türkiye’de bir ilk olan Gastronomi Sokağı çalışmalarına başlamıştık. Gastronomi Sokağı çalışmamızda son rötuşları yapıyoruz. İhaleye çıkarak içerisinde tescilli ürünlerin üretilip pazarlanacağı bir yer hizmete girecek.”

TELEFERİKTE MONTAJ BAŞLIYOR

Teleferik Projesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Zeybek, şunları söyledi: “Büyük tonajlı, 70 tonluk malzemelerin Karahisar Kalesine çıkarılacağı büyük yük asansörü Çavuşbaş Minibüs durağının bulunduğu yerde kuruldu imalatı bitti. Şu anda galvaniz işlemleri yapılıyor. Yakında montaj işlemi yapılacak. Yurt dışından gerekli malzemeler geldi. Montaj ekibi hazır çalışmaya başlayacaklar.”

“MİLLET KÜTÜPHANESİNİN TEFRİŞAT İHALESİ YAPILDI”

Zafer Meydanı yanında bulunan ve yıkılan 2. Vakfı İşhanı yerine yapılan Millet Kütüphanesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca tefrişat ihalesinin yapıldığını açıklayan Zeybek, “İlimize gelen yetkililer kıymetli bir mekân olarak değerlendirdikleri Millet Kütüphanemizin yapıldığı böylesi bir alanın başka bir ilde olmadığını ifade ettiler.” ifadelerini kullandı.

Sonbaharda açılışı yapılan Rahvan At Yarış Pistinin yaz döneminde etkin şekilde kullanılacağını belirten Mehmet Zeybek, “Bilindiği üzere Rahvan At Yarış Pistini birlikte açtık. Açılışla birlikte Türkiye şampiyonası yapıldı. Biz bu açılışı sonbaharda yapmıştık. Ancak yaz döneminde Rahvan At Yarış Pistinin daha etkin kullanılacağını göreceğiz. Federasyon Başkanı buraya ailelerin gelmesinin gurur verici olduğunu söyledi.” dedi.

“OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA ŞAMPİYONA YAPILACAK”

Sahipata Mahallesinde bulunan Kapalı Spor Salonu’nan tamamlanarak hizmete girdiğini, 7 ayrı branşta kursların yapıldığını aktaran Zeybek, kadınlara özel pilates kursu yapıldığını kaydetti. Uzun yıllar atıl kalan Olimpik Yüzme Havuzunun da hizmete alındığını söyleyen Mehmet Zeybek, “Geçmiş dönem Spor Bakanı Sayın M. Muharrem Kasapoğlu, döneminde ödenek sağlanarak hizmete kazandırılan olimpik yüzme havuzunda artık kurslar veriliyor. Sanıyorum Ocak ayında şampiyona da yapılacak.” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR”

Afyonkarahisar’ın güney ve kuzey kesimlerine daha çabuk ve iyi hizmet verilmesi için yeni bir itfaiye istasyonunu hizmete aldıklarını söyleyen Başkan Zeybek, Saraydüzü Kamp Merkezinin birinci lig takımlarının kondüsyon çalışmalarında kullanabilecekleri bir alan olduğuna değindi. Afyonkarahisar’ın festivaller ve kültür şehri olduğuna da dikkat çeken Zeybek, Afyonkarahisar’dan söz edilmeyen bir il kalmadığını söyledi. Sosyal belediyecilik faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Zeybek, diyabet hastaları ile çölyak hastalarına yılda 4 kez üç ayda bir gıda desteği verdiklerini, eğitim, kültür, sağlık alanlarında destekler sağladıklarını sözlerine ekledi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Elektronik ortamda meclis üyelerine gönderilen bir önceki toplantıya ait 2023 Yılı Aralık ayı Meclis tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi. Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap kayıt ve işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu oluşturuldu. Toplam 26 oyun kullanıldığı gizli oylama sonucu; Bahattin Savrukoğlu, Kadir Delikanlı ve Mustafa Oğuz komisyon üyeliğine seçildiler. 2024 yılında meclisin tatil yapmamasına karar verilirken, Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınması oybirliğiyle kabul edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Geliri Karşılığı Yardım ile ilgili Sıfır Atık İyi Uygulamaları, Çevre Kirliliğinin Giderilmesi kapsamında  2 adet kamyonetin alımı için 2.700 000,00 şartlı nakdi  yardım kabul edildi. Alınacak 2 adet kamyonet kamu hizmetine tahsis edilecek.

KULÜPLERE 12 MİLYON 77 BİN TL YARDIM YAPILACAK

Belediye bünyesinde faaliyete geçmiş olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonunda zumba kursu ve pilates kursu karşılığı olarak alınacak ücretler belirlendi. Aylık 650 TL, 1,5 aylık toplam 12 seans olarak karar verildi. Belediye sınırları içerisinde aktif olarak faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine ve Belediyespor Kulübüne nakdi yardım yapılması teklifi kabul edilerek 12 milyon 77 bin TL yardım yapılacağı bildirildi. 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve  24. Afyonkarahisar Caz Festivali düzenlenmesi, Belediye ve Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği arasında iş birliği protokolü yapılması için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verildi.

PLAKA DEVİR TALEPLERİ KABUL EDİLDİ

03 M 0235 Ticari plakanın Hakan Kuz’un üzerinden Erol Taşkın üzerine, Hidayet Yılmaz’ın üzerinedn 03 M 0130 ticari plakasının ANS Erenler Minibüs durağından Uydukent Minibüs durağına aktarılması, Oğuzhan Çete’nin 03 M 0131 ticari plakasının Uydukent Minibüs durağından ANS Erenler Minibüs durağına aktarılmasını yasal süresi içerisinde uygun gören komisyon raporları kabul edildi.  03 S 0310 ticari plakanın Kanatoğulları LTD Şirketi üzerinden Mısri Taşımacılık LTD Şirketi üzerine, 03 T 0265 ticari plakanın Aygün Öztürk’ün üzerinden Ali Dağlı’nın üzerine devir edilmesi, 03 T 0056 ticari plakanın Orhan Zeybek’in üzerinden Aygün Öztürk’ün üzerine devir edilmesi talebi kabul edildi. 03 S 0171 ticari plakanın İsa Kırkpınar’ın üzerinden Serkan Öztürkmenoğlu’nun üzerine devri, 03 S 0207, 03 S 0263, 03 S 0309, servis plakalarının Kanatoğulları LTD Şirketi üzerinden Hacı Kanatlar LTD Şirketi üzerine devrine karar verildi. Şehir içi nakliyatçılık yapmak isteyen Bülent Işık’la, 03 T 0134 plakanın sahibi Şükrü Kaplan’ın vefatı ile varisleri Akile Kaplan ve Melih Can Kaplan’ın plakasını diğer varis Mustafa Kaplan’ın üzerine devir etme talebi kabul edildi.

ÇEVRE BAKANLIĞININ ŞARTLI YARDIMI KABUL EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Çevre Geliri Karşılığı yardımla ilgili çevre kirliğinin giderilmesi kapsamında büyük bir adet çöp toplama alımı için 4 milyon 450 bin TL kamu hizmetine tahsis etme şartlı yardımı teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Türkiye Belediyeler Birliği’nce Belediye’ye hibe edilen bir adet cenaze aracı hibesi işlemleri için Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e oybirliğiyle imza yetkisi verildi. Fatih Mahallesinde 2369 ada, 2 parselin kuzeyindeki otopark alanından 5 metrelik kısmın ayrılarak konut alanına çevrilmesi için imar plan değişikliği yapılmasını uygun görmeyen Bayındırlık ve İmar Komisyon raporu kabul edildi. Güvenevler Mahallesi 4358 ada, 13 parsele düğün salonu yapılması talebinin Revizyon İmar Planı çalışmalarında değerlendirilmesine karar verildi.

“KESİNLİKLE CAMİ YAPIMINA KARŞI DEĞİLİM, YEŞİL ALAN DIŞINDA BÜYÜK CAMİLER YAPILMALI”

Selçuklu Mahallesinde 1508 ada, 1509 ada arasında kalan yeşil alana cami alanı yapılmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyon raporu Millet İttifakı’nın CHP’li Belediye Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer’in ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Konu hakkında görüşünü açıklayan Taşer, şunları söyledi: “Belediye Meclis üyeleri olarak 5 yıllık görev süremizin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Bu zaman diliminde Belediye ve komisyon olarak ibadet alanlarıyla ilgili hayırseverlerin yatırım taleplerini elimizden geldiği ölçüde geri çevirmemeye çalıştık. İbadet alanı ile ilgili tesis yani cami yapımında hiçbir sıkıntı yoktur. İmar planında ibadet alanı yapımı için yerler ayrılmıştır. Ama şahsen yeşil alan içerisinde cami yapılmasına karşı ret oyu kullanmış meclisimiz oy çokluğuyla önceden de böylesi kararlar almıştı. Sözkonusu alan iki bölgede Paşa Caminin karşısında kalmaktadır. Yaptırdığım teknik incelemede bu alanlar 400 ile 700 metre arasında değişen alanlar olarak belirlendi. Kesinlikle cami yapımına karşı değilim. Ama yeşil alan içerisinde kalan alan içerisinde cami yapımına hayır denildiğinde sanki cami yapımına karşı imiş gibi bir durum oluşuyor. Belediyemizin ibadet alanı cami yaptırmak isteyen hayırseverlerimizi örgütleyerek mescit tarzında küçük yapılar yerine Paşa Cami örneğinde olduğu gibi herkesin yararlanacağı büyük camiler yapılması çok daha doğru olur. Bu nedenle komisyonda da mecliste ki oylamada da ret oyu verdiğimi açıklamak istedim.”

>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon mehmet zeybek

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM