Vali Yiğitbaşı, İlçe Ziyaretlerine Ara Vermiyor

Vali Yiğitbaşı, İlçe Ziyaretlerine Ara Vermiyor

İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında yapıldı

 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına başkanlık etti. Toplantıda OSB’nin mevcut durumu, bugüne dek yapılan çalışmalar, devam eden yatırımlar ile alt yapı ve genişleme çalışmaları tüm yönleriyle ele alındı.

Vali Yiğitbaşı, İscehisar İlçesi ziyareti kapsamında ilk olarak Kaymakam Özlem Kılıçtürk’ü ziyaret ederek ilçenin eğitim, sağlık, asayiş ve diğer yönlerden genel durumu ve yürütülen çalışmalar konusunda bilgi aldı.

Ardından İscehisar Organize Sanayi Bölgesine geçen Vali Yiğitbaşı, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısına başkanlık etti.

Toplantıda İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muhammed Bacaksız yürütülen çakışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Alt çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda, genişleme çalışmaları için yapılması gereken öncelikli işler de ele alındı.

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Sektörel anlamda kurulan Türkiye’nin ilk İHTİSAS OSB’lerinden olan İscehisar OSB’de kurulduğu günden bugüne yapılan yatırımlarla hem yatırımcı çeken hem de istihdama katkı sağlayan İscehisar OSB’de GES projeleri ile elektrik üretimi yapılıyor. 2020-2023 yıllarında OSB içerisinde yaklaşık 10 Milyon dolar civarında Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı gerçekleştirilirken 2024 yılı Haziran dönemine kadar çağrı mektubu verilerek bağlantı anlaşması yapılan 17 firmanın daha GES yatırımını tamamlayacağı öngörülüyor.” denildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM