Afyonkarahisar’ın “Yol Haritası Ortak Akıl”La Çizilecek

Afyonkarahisar’ın “Yol Haritası Ortak Akıl”La Çizilecek

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Ortak Akıl Buluşmaları” kapsamında şehrin farklı alanlarında önde gelen deneyimli isimleri bir araya getirerek kentin potansiyeli ve gelecek stratejilerini belirleyerek yeni bir yol haritası çizmeyi amaçladıklarını söyledi

 

Afyonkarahisar’ın var olan potansiyelini belirlemek, yeni hedefler ortaya koymak, rekabetçiliği artırmak, şehrin tüm bileşenlerinin görüşleriyle oluşturulacak vizyona herkesi dâhil edebilmek amacıyla Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde ve Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın moderatörlüğünde16 farklı alanda gerçekleştirilen Ortak akıl Buluşmaları hafta sonu tamamlandı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın moderatörlüğünde ;Sürdürülebilir bir şehirleşme için Çevre, Şehir ve İklim, Toplumda kadınların rolünü artırmak için Toplumsal Hayatta Kadınlar,  Sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam için Tarım ve Gıda, Sanayinin en önemli parçası makine imalatını geliştirmek için Endüstriyel Kalkınma, Toplumun öncüsü kadınları dinlemek için Kadın Girişimciler, Gelişmenin ve kalkınmanın lokomotifi Sanayi ve Üretim, Yerli üretimi ve yerel kalkınmayı desteklemek için Hayvancılık, Daha yenilikçi bir üretim modeli yaratmak için Girişimcilik ve İnovasyon, Değerlerimizi yaşatmak ve tanıtmak için Turizm ve Kültürel Miras,  Toplumsal yaşamın sürdürülebilirliği için Eğitim ve Toplumsal İlişkiler, Gelecek nesillere yaşanabilir bir yeryüzü bırakmak için Jeotermal ve Yeşil Enerji, Doğal kaynakları sürdürülebilir bir ekonomiye entegre etmek için Mermercilik, Liseli Gençler, Üniversiteli Gençler, Genç Girişimciler ve Kırsalda Gençler başlıklı toplamda 16 farklı alanda gerçekleşen buluşmalarda şehrin dört bir yanından katılımcılar bir araya geldi. Buluşmalar kapsamında; akademisyenler, girişimciler, sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri, sanatçılar, sanayiciler, iş insanları, bürokratlar, turizmciler, toplum önderleri, eğitimciler ve gençler olmak üzere geniş bir katılımcı turizm, kültür, sanayi, gastronomi, gençlik, girişimcilik ve eğitim gibi alanlarda Şehrin sorunlarının tüm yönleriyle ele alarak bilgi ve fikirlerini paylaştı.

“6 GÜN BOYUNCA 450’DEN FAZLA KİŞİYLE BİR ARAYA GELDİK”

Ortak Akıl Buluşmaları oturumlarının tamamlanmasının ardından oturumlara ilişkin değerlendirmede bulunan Vali Yiğitbaşı, “Ortak Akıl Buluşmaları ile temel amacımız, şehrin mevcut kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, kentin sorunlarını ve potansiyellerini keşfetmek, birbirinden farklı alanlarda önde gelen isimlerin deneyim ve birikimlerini bir masa etrafında bir araya getirmek ve en nihayetinde üzerinde tartışılan konular için yeni bir yol haritası belirlemektir. Bu amaçla, geçtiğimiz hafta Salı günü Çevre, Şehir ve İklim temasıyla başlayan oturumlarımız, bugün Genç Girişimciler ve Kırsalda Gençler temalarıyla son buldu. Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları kapsamında bu oturumlarda 6 gün boyunca toplam 16 farklı oturumda 450 ‘den fazla kişiyle bir araya geldik. Şehrimizin ve ülkemizin önde gelen sektörlerinde üretim yapan iş insanlarımızdan alanında uzman akademisyenlere toplumsal hayatta birçok alanda girişimlerde bulunan kadınlarımızdan bürokratlarımıza liseli gençlerimizden şehrimizin en uzak noktasında yaşayan hemşehrilerimize kadar birçok toplumsal grup, sektör temsilcisi ve uzman isim bu oturumlarda konuşma fırsatı buldu.” diye konuştu.

“OTURUMLARDAN ELDE ETTİĞİMİZ RAPORLAR DOĞRULTUSUNDA GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”

Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları kapsamında 8 farklı sektörden 200 iş insanı, 50’den fazla akademisyen, 15 farklı liseden 30 öğrenci, 15 farklı kulüp ve topluluktan 30 üniversite öğrencisi, 17 ilçeden 25 genç ve 10 farklı alanda ulusal ve uluslararası projeler geliştirmiş 35 genç girişimci ile bir araya geldiklerini ifade eden Vali Yiğitbaşı, “Toplumsal hayatta kadınlar ve kadın girişimciliğine ayırdığımız 2 müstakil oturumda 40’tan fazla girişimci kadınımızı dinledik. Birçok alanda şehrimizin önde gelen konuşmacıları yanında, Ankara’dan 6 farklı ismi bu oturumlara dahil ettik. Şehrimizin çevre sorunlarından doğal kaynaklarına mermer sanayinden tarıma hayvancılıktan jeotermal kaynaklara kadar uzanan geniş bir yelpazede şehrimizin birçok sorunu, potansiyeli ve imkanları masaya yatırıldı. Bu oturumlarda özellikle ekonomik sürdürülebilirlik, sosyal sürdürülebilirlik gibi kavramlar etrafında şehrimizin sahip olduğu mevcut doğal kaynaklar, ekonomik faaliyetler ve kültürel değerler tek tek ele alındı, uzun uzun tartışıldı. Ortalama 3 saat süren her bir oturumumuzda en az 3 çalışma arkadaşımız notlar aldı, rapor tuttu. En az 3 farklı cihazla oturumlar boyunca ses kaydı alındı ve aynı zamanda tüm oturumlar video kayda alındı. Elde ettiğimiz notlar, raporlar ve ses kayıtları ile kısa zaman içerisinde tüm oturumlar üzerine kapsamlı bir rapor çıkarmayı planlıyoruz. Bu raporlar doğrultusunda şehrimizin üretimden istihdama eğitimden turizmine kadar birçok alanda çeşitli kurumlarımız aracılığıyla önemli girişimlerde bulunmayı planlıyoruz.” dedi.

“ŞEHRİMİZİN TÜM KESİMLERİNDEN GÜÇLÜ BİR DESTEK GELECEĞİNE İNANIYORUM”

Ortak Akıl Buluşmaları ile amaçlananın bir sihirli değnek icat edip şehre dokunmak ve tüm şehri bir anda değiştirmek olmadığını şehrin tüm paydaşlarını bir araya getirmek için çabaladıklarını kaydeden Vali Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu oturumlar vasıtasıyla biz aynı sektör, konu veya mesele üzerinde çalışan ancak birbiriyle çok az bir araya gelmiş tüm paydaşlarımızı bir araya getirmek için çabaladık. Farklı alanlarda ortak hedefler doğrultusunda çalışan paydaşları aynı masa etrafına toplayarak birbirlerinden haberdar olmalarını ve iletişim kurmalarını sağladık. Bu sayede şehrimizde yeni ve dinamik, kapsamlı ve incelikli bir ekosistem yaratmayı amaçlıyoruz. Bu ekosistem sayesinde ekonomik, toplumsal ve idari alanlarda faaliyet gösteren herkesin şehre katkı sunacağı verimli bir iklim yaratmayı planlıyoruz. İş birliği, koordinasyon ve birlikte harekete geçme ilkeleri doğrultusunda, benzer hedefler için çalışan herkesi daha sık bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bugün son oturumlarını gerçekleştirdiğimiz Ortak Akıl Buluşmalarına çeşitli başlıklarda katılan, fikirlerini ve deneyimlerini paylaşan ve şehrimizin için “ortak bir aklın” inşa edilmesine katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte buna benzer programlar için atacağımız adımlara şehrimizin tüm kesimlerinden güçlü bir destek geleceğine inanıyorum. Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmalarının şehrimizin gelişmesine ve dinamikleşmesine katkı sunacağını tekrar vurgulamak istiyorum. Oturumlarımıza katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM