“Kadınana Suyu Markalaştırılacak, Halkımız Ucuz Kaynak Suyu İçecek”

“Kadınana Suyu Markalaştırılacak, Halkımız Ucuz Kaynak Suyu İçecek”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar’da yaygın bir efsaneye sahip olan Kadınana Kaynağı başta olmak üzere içme suyu kaynaklarının tespit edilerek kurulacak tesislerde şişeleneceğini söyleyerek, “Şişe ve damacana sularımız Kadınana Suyu adıyla markalaştırılacak. Halkımız ucuz kaynak suyu içecek” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt beraberindeki partililerle birlikte, 2. Sanayi Sitesi esnafı, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Afyonkarahisar Şube Yönetimi ve Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Şube mensupları ile bir araya geldi.

“TARIMA DAYALI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİYLE ÜRETİCİLERİMİZ KAZANACAK”

Gittiği her yerde hemşehrilerinin büyük teveccühü ile karşılaşan Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, iş dünyası ve Merkezi Hükümet ile koordineli bir şekilde, Afyonkarahisar’da yetiştirilen tarımsal ürünlerin, şehirdeki fabrikalarda işlenip satışa sunulabilmesi için Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi kuruluşuna öncülük edileceğini belirtti. Başkan Adayı Küçükkurt, “Bunun yanı sıra şehrimiz ekonomisinde önemli bir payı bulunan et, yumurta ve gıda sektörü üretim tesisleri için de bu kapsamda imkânlar geliştirilecektir. Belediye’nin Atıksu Arıtma Tessisi’ne solar kurutma tesisi ilave edilerek günde yaklaşık 7 ton, yılda 2500 ton kapasiteli organik gübre tesisi kurulacak. Burada üretilen organik gübreler Tarımsal Faaliyetler Şubemiz aracılığıyla köylerimizdeki çiftçilerimize dağıtılacak. Yöremizde kullanılan yüksek verimli sebze ve hububat tohumlarının üretimini, dağıtımını ve sürekliliğini sağlayacağız. Tarımla uğraşan tüm hemşehrilerimize tohum ve fide desteği vereceğiz. Belediye bünyesinde yerli tohum bankası oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

“KAN UNU VE MAMA FABRİKASI KURACAĞIZ”

Kan Unu Fabrikası kurma projesini açıklayan Başkan Adayı Küçükkurt, “İlimizdeki et tesisleri ve kesimhanelerin atıklarını değerlendireceğimiz bir kan unu fabrikası kurarak aynı tesiste hayvan maması üreteceğiz. Atıkların bertarafı ile birlikte istihdam sağlanırken, hayvan barınağındaki sokak hayvanlarının bakım maliyetini bu şekilde ortadan kaldıracağız.” diye konuştu.

“HALKIMIZ UCUZ KAYNAK SUYU İÇECEK”

Afyonkarahisar’da yaygın bir efsaneye sahip olan “Kadınana Kaynağı” başta olmak üzere içme suyu kaynaklarının tespit edilerek kurulacak tesislerde şişeleneceğini dile getiren Küçükkurt, “Şişe ve damacana sularımız Kadınana Suyu adıyla markalaştırılacak. Ulaşım maliyeti minimum düzeyde olacağı için halkımız ucuz kaynak suyu içecek. Ülke ulaşımında bir kavşak noktası durumunda olan şehrimizde yolların kesiştiği üç noktada tarihi Afyon Evleri görünümünde Gastronomi Sokakları inşa edilecek ve ilimizin lezzetlerinin tanıtımı ve pazarlanması sağlanacak. Bu sokaklar elektrikli araç şarj istasyonlarıyla birleştirilecek. Çağımızda artış gösteren elektrikli araçlarını şarj etmek isteyen yolcular bu çarşılarımızda zaman geçirecek.” şeklinde konuştu.

“Kadınana Suyu Markalaştırılacak, Halkımız Ucuz Kaynak Suyu İçecek”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM