Ertaş, yerel yönetimi eleştirdi

Ertaş, yerel yönetimi eleştirdi

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyonkarahisar Belediyesini sert bir dille eleştirdi

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, partide düzenledikleri programla Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u vefat yıldönümünde dualarla andıklarını bildirdi.
“AKİF’İ RAHMETLE YÂD EDİYORUZ”
Niyazi Ertaş, “1 Aralık’ta doğan Mehmet Akif yine Aralık ayının 27’sinde 1936 yılında vefat etti. Yüz yıldır okunan İstiklal Marşı’mızın yazarıdır Devletçe resmi görevli olarak kabul edilen bir şahsiyettir. 27 Aralık 1936’da vefat ettiğinde bu mühim şahsiyetin cenazesi için resmi tören bile yapılmamıştır cenazesi o gün üniversite öğrencileri ve bir grup halk tarafından kaldırıldı. İstiklal aşağı Mehmet Akif Ersoy Türkiye’den Mısır’a gittiği için eleştirilmiştir. Buna rağmen İstiklal şairimizdir. Her yıl salonlarda ve mezarı başında anma programı yapılan Milli şairimiz için; Afyon Gelecek Partililer olarak gelecek Gönüllüleri ile birlikte mânen yaşatmak istedik. Bunun için gelecek gençleriyle birlikte Akif’in şahsiyetini şiirlerini ve anlamlı sözleri ile Onu tarif ederken; Kur’an-ı Kerim ve dualarla manevi bir atmosfer içinde ruhunu şad ettik. Milli şair Akif ile birlikte bu ülkeye hizmet eden bu ülke için canını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz yine büyük fedakarlık yaparak gazi olanları da minnet ve şükranla yad ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“İŞ VE EMANET LAYIK
OLANLARA VERİLMELİ”
Ertaş sözlerine şöyle devam etti: “Aziz Afyon’da muhterem hemşerilerim. Bir daha hatırlamak dahi istemeyeceğimiz bir yılı geride bırakıyoruz. Kökü mazinin derinliklerinde olan, dünyanın üç kıtası bilinirken iki kıtasında hüküm süren, çağ açıp, çağ kapatan, bütün sahifeleri altın harflerle donanmış koca bir Devlet; basiretsiz yönetimler tarafından ekonomik darboğaza sokulmuş, ahlaki değerleri ayaklar altına serilmiş, manevi duyguları siyasete alet edilmiş, vatandaşın her türlü sıkıntısı gözardı edilerek üç-beş çıkarcının menfaatleri gözetilmiş bir yılı daha geride bırakıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, çok şükür iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var ve Geleceğe dair azmimiz, ümidimiz var. ‘Ati’yi karanlık görerek azmi bırakmak, Alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak.’ diyen vatan şairi merhum Mehmet Akif’ten kulağımızı ayırmıyoruz. Nasıl bu duruma geldiğimiz hakkında uzun uzun yazarak muhterem hemşehrihlerimiz vaktini almak istemiyorum. Sadece mensubu olmakla şerefyab olduğumuz dinimizin emir ve tavsiyelerine itaat etmemiz gerektiğini, itaat etmediğimiz taktirde bu hallere düşmenin kaçınılmaz olduğunu belirtmek istiyorum. Kur’an-ı Kerim bakınız ne emrediyor. ‘Allah size, mutlaka emanetleri işleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.’ Nisa 58. ayet. Yine Sevgili Peygamberimizin, ‘İş ehli olmayana tevdi edildiği zaman, kıyameti bekle.’ buyurmuştur. İkazına kulak tıkamanın sonucunda ülkemizin içinde bulunduğu durum açık seçik ortaya çıkacaktır. Zira ; Bir işe diplomalı veya unvanlı kimse değil, o işi hakkı ile yapabilen kimseler getirilmelidir. Adam kayırmak, adama göre iş vermek uygun değildir. Her zaman işe göre adam seçmelidir. O eleman o işe layıksa o iş ona verilmeli, layık değilse, layık olanını aramalıdır.”
“İLİMİZİN BİRÇOK SIKINTISI VAR”
Ertaş sözlerini şöyle tamamladı: “İlimizin pek çok sıkıntısının bulunduğu gerçeği ile yüz yüzeyiz. Trafik düzeninin arapsaçına döndüğü, insanların sokağa çarşıya çıkamaz duruma geldiği hepimizin malumudur. Yıkmaktan başka becerisi olmayan idareciler yapmak konusunda basiretsiz ve vurdumduymaz kalmıştır. Gerek şahsi ve gerekse haftalık basın toplantılarımızda dile getirdiğimiz hususlar sırf muhalefet partisi olduğumuz için gündem konusu yapılmamıştır. Şehrimizin Ataköy, Harb-iş, M. Fevzi Çakmak, Esentepe mahallelerinin en yakın sağlık kurumuna uzaklığı 4-5 kilometredir. O Bölgeye acilen bir sağlık kurumu yapılması elzemdir. Evet, şimdilik muhalefet partisi olabiliriz. Eserleri üniversitelerde ders kitabı olarak okutulan Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde ülkemizin müreffeh yarınlarına aşk ve tutku ile yol alıyoruz. Harama, yalana, talana dur diyecek bir hareketin öncüleriyiz. ‘Bekleyin görecektir, duranlar yürüyeni, sabredin gelecektir solmaz pörsümez yeni.’ Bu duygularla 2023 yılına sağlık ve huzurla ulaşmanızı diler, Gelecek günlerinizin hayırlara kucak açmasını temenni ederim.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM