“Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz”

“Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz”

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, partisinin iktidara gelmesi halinde vatandaşı enflasyona
ezdirmeyeceklerini açıkladı

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Toplantıda, Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Selim Karakaş ve partililerde hazır bulundu.
“AFYONLU İLE ALAY ETMEYİN”
Niyazi Ertaş, Afyon’u ve Afyonluyu sadakaya muhtaç edenler olduğunu iddia etti. Ertaş, “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz diyerek koro halinde ve enflasyon düşme eğitimine girdi iddiası ile bas bas bağırıyorlar. Gelecek Partisi olarak diyoruz ki. Bizde bir söz vardır. ‘Ne bu perhiz ne bu turşusu.’ vatandaşın alım gücünün düştüğü enflasyonun yarı zamları arka arkaya geldiği şu günlerde, her şeyin ateş pahası olduğu şu zamanda ne olur Afyonlu ile alay etmeyin. Herkes bu şehirde yaşıyor. Herkes bu şehrin bakkalından marketinden kasabından manavından alışveriş ediyor. Herkes biliyor ki sen AKP olarak enflasyon düştü derken benim Afyonlumun alım gücünü düşürdün. Paramızı pul ettin. Bunun için enflasyon yüksektir. Bakınız Afyonlu vatandaşımın alım gücünün çok düşük olduğunu günümüz de hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları yatırım ile iktidara pay çıkarmayın bakınız köylerde kasabalarda mahallelerde iktidar nimetiyle dağıttığınız yardım paketleri sizi kurtarmaz.” ifadelerine yer verdi.
“ENFLASYON YOK DEMEKLE YOK OLMUYOR”
Afyonkarahisar’da işsizliğin arttığını belirten Ertaş, “Bakınız Afyonlu hayırsever vatandaşların kendi insanına yaptığı yardımlarla yaşam mücadelesi veren Afyonlu bizleri sadakaya muhtaç hale getirdiniz bununla övünme)diyor. Enflasyonu düşüreceğiz diyen iktidarı hayat pahalılığına çare bulsun. Zamları durdursun diyoruz. Bunun için iktidar Milletvekilleri: yoklukla işsizlikle mücadele eden vatandaşı çarşı pazara çıkamaz hale getirmiştir. Afyonlu vatandaşımın alım gücü iyice düşmüştür. Bunun için Gelecek Partisi olarak Afyonlu vatandaşlar şunu iyi bilsin. Türkiye de enflasyon vardır. Türkiye de hayat pahalılığı vardır. Türkiye de zamlar vardır. İktidar alay ederek bu milleti avutmasın. Zamların altında vatandaş ezilmektedir. Ocak ayı itibariyle iğneden ipliğe akaryakıttan araç muayenesine hastane ücretinden ilaç ücretine diğer bir ifadeyle 50 kuruşa aldığın ekmek 5 lira oldu üç ay sonra bu ekmeği 15 liraya alırsan şaşma. Bunun için enflasyon yok demekle yok olmuyor. Enflasyon vardır.” dedi..
“VATANDAŞ SOFRASINA YİYECEK ALAMIYOR”
“Enflasyon Türkiye’nin 1. sorunudur. Enflasyonu bugün halk günlük yaşar. Halkın 1. sorunu geçim sıkıntısıdır. Sabah kahvaltı edecektir.” diyen Ertaş şu ifadelere yer verdi: “Vatadnaş öğle yemek yiyecektir. Akşam aç yatacak hali yoktur yemek yiyecek. Eğer sofrasında bir şeyler eksildiğini, eğer cebinden paranın eksildiğini görürse netice itibariyle dayanamaz hale gelirse tabi ki halkın feryat etmesi tabidir. Esas enflasyon devletler yıkan bir olaydır. Milletleri içinden bozan olaydır. Enflasyon sadece pahalılık olayı değildir. Ahlakı da bozar. Borcu olan borcunu ödeyemez alacağı olan alacağını alamaz hırsızlıktan ve soygundan fuhuş a kadar bütün yolları aşar.”
“TOKİ MAĞDURLARININ YANINDAYIZ”
Gelecek Partisi olarak TOKİ mağdurlarının yanlarında olduklarını söyleyen Ertaş şunları kaydetti: “TOKİ mağdurlarının yanındayız. İktidarın üst kademesi Eylül 2022 de vatandaşına 500 bin konut 250 bin arsa 50 bin iş yeri vereceğiz diye büyük laf etti ve müjde verdi. Akabinde Afyon için 578’nci birinci bölge 649’ncu ikinci bölge 191 adet ek konut olarak müjde verdi. Herkes büyük umutlarla istenilen parayı yatırarak kayıt oldu. Beklemeye başladı. Bizlerde dar gelirli aileler konut sahibi olacak orta gelirli vatandaşlar iş yeri sahibi olacak derken 15 Ocak 2023 tarihinde Afyon Kent Meydanında 1000’e yakın aile bir araya gelerek hak arıyor. Bizimde davetli olduğumuz meydanda insanlar mağdur. Aileler perişan ağlamaklı vaziyette sebep dört yıldır yapacağız diyerek bu güne kadar yapılmayan TOKİ mağdurlarının acı ve perişan hali Afyonlu vatandaşları da etkilediğini gördük. Afyon Zafer Meydanı’nda toplanan TOKİ mağdurları 2019 kurasında 750 aile 2020 kurasında 225 aile, 4 yıldır başlamayan inşaatları için TOKİ’yi ve iktidarı protesto etmek için bir araya gelerek hak arıyorlar. Ayrıca fiyat artışı ile o dönemde açıklanan 160 bin ve 240 bin liraya teslim sözü verilen daireler enflasyon arttı şimdi biz ne yapacağız. Yapılmayan konutlara mı yoksa artan fiyatlara mı yanalım. Halimiz ne olacak. Diye seslerini iktidara duyurmaya çalıştırlar. Duyan olur mu bilmiyorum ilgi alaka olur mu zannetmiyorum. Bir gerçek var ortada o da 975 Ailenin Afyonda mağdur olması. 4 yıldır yapılmayan TOKİ konutları ortada iken 2022 Eylülde Afyon için 1318 konut işyeri ve arsa için insan düşünmekten edemiyor. 2023 yılında nasıl yapılacak. Bunlar için paralar yatırıldı. Hemen hemen her 18 ilçede konut yapacağız sözü verildi. Ama 4 yıldır yapamadınız. Bu konutları ve mağdur Aileleri görünce Gelecek partisi olarak diyoruz ki. Kimse ümitsizliğe kapılmasın Gelecek Partisi olarak genel merkezimizde bir çalışma yapılmış olup bu mağduriyet sadece Afyonda değil bakınız Ankara’da 2020 yılında yapılacak denilen konutlar yapılmadı Şehit gazi ve fakirler için 100 bin konut beklemede. Bu gün için mağdur duruma düşen sizler şunu çok iyi bilin derdinizi biliyoruz problemlerinizi biliyoruz. Çaresi ve çözümü biz gelecek partisindedir. Gelecek Partisi olarak bize inanın güvenin konut probleminin çözecek tek parti biziz bu husus bilge lider Ahmet Davutoğlu ve yardımcısı Selçuk Özdağ’ın çalışmalarıyla yarın iktidarımızda çözülecektir. Gelecekte çözülmeyecek hiçbir şeyimiz yoktur. Az kaldı Gelecek yakında Gelecek dertleriniz bitecektir.”
“GELECEK PARTİSİ OLARAK AFYONLU ÇİFTÇİNİN UMUDUYUZ”
Gelecek Partisi olarak çiftçilerin sorunlarını bildiklerini söyleyen Ertaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyon’da çiftçilerimiz Bağ-Kur borcunu ödeyemez halde geldi. Bağ-Kur borcunun yanında ürününün para etmemesi gübre fiyatlarının artması akaryakıttaki süper artışların yanında bankalara ve Tarım Kredi Kooperatifine olan borçları yüzünden sürekli haciz korkusuyla yaşayan çiftçiler şimdide 2023 yılında artan Bağ-Kur ödemeleriyle zor duruma getirildi. Çiftiler 2022 yılında 2.158.08 TL, 2 bin 258 TL olan Bağ-Kur primlerinin 2023 yılında 3 bin 452 TL olan Bağ-Kur primlerini ödeyemez duruma gelen çiftilerimiz partimizin binasına gelerek sıkıntılarından kurtarmamızı istiyorlar. Afyonlu çiftçi kardeşlerimizi eski mutlu müreffeh günlerine kavuşturmak biz Gelecek Partisi olarak boynumunuz borcudur.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM