Olimpik Yüzme Havuzu’nda çalışmalar sürüyor

Olimpik Yüzme Havuzu’nda çalışmalar sürüyor

Daha önce farklı kurumların himayesinde bulunduktan sonra İl Özel İdaresi’nden, Afyon Belediyesi’ne tahsis edilen Olimpik Yüzme Havuzu’nda tadilat ve güzelleştirme çalışmaları devam ediyor. Havuz vatandaşlara kapılarını açmak için gün sayıyor

Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapması, Afyonkarahisar gençliğinin sportif faaliyetlerde bulunması adına kente kazandıracak olan Olimpik Yüzme Havuzu’nda tadilat ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Yatırımlarına devam eden Belediye’nin ekipleri Başkan Zeybek öncülüğünde çalışmalarını hızla sürdürüyor.
SPORA DEV YATIRIM ‘OLİMPİK YÜZME HAVUZU’
Spor yatırımlarından biri olan Olimpik Yüzme Havuzu’nda çalışmalar yüzde 50 seviyesine geldi. Tadilat ve iyileştirme çalışmalarını Uluslararası standartlarda olacak şekilde gerçekleştiren ekipler kronikleşen sorunları çözmek için var gücü ile çalışıyor. Bin kişilik seyirci kapasiteli 2 metre 50 cm derinlikli Olimpik Yüzme Havuzu’nda su kaçakları, çatı imalat hataları, çökme riski, betonarme ve yapı bozuklukları gibi problemler titiz çalışmalar ardından sona erecek.
JEOTERMAL ISI SİSTEMİ KULLANILACAK
Doğal kaynaklar bakımından zengin olan Afyonkarahisar’da bu avantaj göz önünde bulunduruldu ve Olimpik Yüzme Havuzu ile salonun ısıtılmasında jeotermal enerji kullanılmasına karar verildi. Bu doğrultuda yapılan işlemler ile birlikte havuz suyu ve bina içini ısıtmak için jeotermal enerji kullanılacak. Bu sayede elektrik tasarrufu sağlanarak işletme maliyetleri de düşecek.
HAVUZ İÇİN SIZDIRMAZLIK YALITIMI YAPILIYOR
Gençlere yönelik yatırımlar kapsamında sportif projeleri hayata geçirmeyi sürdüren Belediye, Olimpik Yüzme Havuzu’nda devam eden çalışmalarını kalıcı ve uzun yıllar sorunsuz şekilde hizmet etmesi ilkesi ile yapıyor. Bu kapsamda daha önce havuzda yaşanan su kaçaklarının, sızdırmanın ve tahribatın önüne geçmek için sızdırmazlık yalıtımı uygulanıyor. Sadece yalıtım ile değil havuzda yaşanabilecek olası problemlerin önüne geçilmesi için de özel olarak derz ve dolgu maddesi kullanılıyor. Son sistem ve teknolojinin kullanıldığı Afyonkarahisar’ın yarınlarına hizmet edecek Olimpik Yüzme Havuzunun Eylül ayında faaliyete açılması planlanıyor.
ULUSLARARASI MÜSABAKALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Gelecek nesillere miras bırakılabilecek spor sevdalısı bir gençlik yetiştirmek için büyük bir heyecan ve özveri ile yenileme çalışmalarının yapıldığı Olimpik Yüzme Havuzu uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak. Yüzme dersleri ve bu alanda kursların da verilebileceği bir eğitim yuvası olarak da faydalanılabilecek olan havuz, yurt içi ve yurt dışından binlerce sporcuyu ağırlayacak. Yine uluslararası standartlarda inşası ve dönüşümü yapılan bu tesis yüzme şampiyonalarının da Afyonkarahisar’daki tek adresi olacak. Dış cephesi de tamamen yenilenen tesis modern bir görünüme kavuşacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM