“Allah bir daha savaş yaşatmasın”

“Allah bir daha savaş yaşatmasın”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kocatepe’ye çıktı. Davutoğlu, “Büyük Taarruz Kocatepe’den başlamış, 9 Eylülde İzmir’in kurtuluşu ile zaferle son bulmuştur. Türk İstiklal Harbinin 100’ncü yılını bizlere yaşatan şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Allah bizlere bir daha savaş yaşatmasın” dedi

Gelecek Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partililerle biraraya gelerek Kocatepe’ye çıktı.
Davutoğlu, eşi Dr. Sare Davutoğlu ile birlikte geldiği Afyonkarahisar’da çevre illerden gelen partililer tarafından karşılandı. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Davutoğlu, akşam saatlerinde 30 araçlık bir konvoy ile Şuhut İlçesi’ndeki Atatürk Evini ziyaret etti.
Davutoğlu Kocatepe’de şunları söyledi: “Kocatepe kahramanlıkla övündüğümüz bir yerdir. Kocatepe 26 Ağustos 1922 de Milli Mücade ruhunun ateşlendiği yerdir. Büyük Taarruz Kocatepe’den başlamış, 9 Eylülde İzmir’in kurtuluşu ile zaferle son bulmuştur. Türk İstiklal Harbinin 100’ncü yılını bizlere yaşatan şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Allah bizlere bir daha savaş yaşatmasın. Beş yıldır tamamlanamayan Şuhut yolu bir an önce yapılsın. Kocatepeye vatandaşların ulaşımı daha kolay olsun. Bu yolun tamamlanmaması hiç de doğru bir iş değildir.”
Kocatepe’de kendisine eşlik eden katılımcılara Büyük Taarruz hakkında detaylı bilgiler veren Davutoğlu, Büyükkalecik beldesinde kahvehanelere uğradı. Beraberindekilerle Bayburtlu Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliğini de ziyaret eden Davutoğlu, Ataköy Mahallesinde esnafları ziyaret etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM