Frig Vadisini koşarak keşfettiler

Frig Vadisini koşarak keşfettiler

Afyonkarahisar her yıl olduğu gibi bu yıl da 17-18 Eylül tarihlerinde 8. Arnica Frig Ultra Maratonu katılımcılarına ev sahipliği yaptı

6K Frig Koşusu, 11 K Frig Trail Koşusu, 22K Frig Kısa Trail Koşusu ve 44K Frig Orta Trail Koşusu ve 66K Frig Ultra Maratonu olmak üzere beş farklı parkurdan oluşan Arnica Frig Ultra Maratonu, 17 Eylül Cumartesi günü bin sporsever, 18 Eylül Pazar günü 150 sporsever yarışa başladı.
18 Eylül Pazar günü Frig Ultra Maratonu’na ek olarak düzenlenen Afyonkarahisar Kale yarışında 150 koşucu kentin tarihi evleri arasında koştuktan sonra Afyon Kalesi’ne tırmandı.
Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100. Yılı’nda coşku ile Arnica Frig Ultra Maratonu çocuk ve gençleri spora teşvik ederek farkındalık oluşturdu.
66K Frig Koşusunda genel klasman kadınlar birincisi Burcu Suzan, parkuru sekiz saat 57 dakikada, erkekler birincisi Oğuzhan Emre Singer ise altı saat beş dakikada tamamladı.
Limit Sensin Koordinatörü Alicem Aktaş, “Tarihi adımla sloganıyla yola çıkan Arnica Frig Ultra Maratonu ekibi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Arnica, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, NG Afyon, İkbal, Avşar, Oruçoğlu Yağ’a destekleriyle bizlerle aynı yolda olduklarını gösterdikleri için minnettarız. Son zamanlarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlar sebebiyle yeşil alanların büyümesi için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle üzerimize düşen görevi yapıp, her bir Frig Ultra Maratonu katılımcısı için bir fidan dikerek yeşil alanların büyümesine katkı sağlayacağız.” dedi.
Frig Vadisi’nin kalbi Ayazini’nde yapılan Ultra Maraton Başlangıç Töreni’ne Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey katıldı. Karahisar Kalesi Yarışı’nın geri sayımını ise Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Şenol birlikte yaptı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM