Gastronomi şehri Afyonkarahisar  UGTAK’a ev sahipliği yapacak

Gastronomi şehri Afyonkarahisar UGTAK’a ev sahipliği yapacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın açış oturumuna katılımıyla yapılacak olan VI. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK), Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 6-9 Ekim 2022 tarihleri arasında Akrones Termal Otel’de düzenlenecek

 

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, UGTAK’ın gastronomi turizm alanında değişen piyasa eğilimleri ve fırsatlarla ilgili olarak sahadaki uzmanlar ve liderler ile yakın ilişkilerin kurabileceği ve konu hakkında bilgi edinebilecek üç günlük bilimsel oturumlardan, panellerden ve bir günlük sosyal geziden oluşacağını belirtti. Sağbaş, “Alanında uzman misafir konuşmacıların sunumlarını yapacağı panellerden ilki açılış konuşmalarının hemen akabinde Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın konuşmalarını yapacağı ‘Gastronomi ve Medya İlişkisi’ temasında düzenlenecek.” dedi.
132 BİLDİRİ SUNULACAK
Sağbaş, farklı ülkelerden gelen 200’den fazla bilim insanın 132 bildiri sunacağı UGTAK ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:
“Gastronomi çalışmalarını teşvik etmek, alanla ilgili araştırmacıları bir araya getirmek ve gastronomi turizmi merkezinde akademik etkileşimi artırmak amacıyla organize edilen kongreye başta Türkiye olmak üzere İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere, Kanada, Litvanya, Macaristan, Bosna-Hersek, Portekiz, İngiltere, Tunus, Cezayir, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Hindistan, Bangladeş, Endonezya ve Sri Lanka gibi ülkelerden 200’ü aşkın bilim insanının katılımıyla toplamda 132 bildiri sunumu yapılacak. Kongre davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelecek olan yerli ve yabancı katılımcılar şehrimizde aynı tarihlerde “Bizim Mutfağımızda Önce İnsan Pişer” temasıyla tertip edilecek olan IV. Uluslararası Gastroafyon Lezzet ve Turizm Festivalinde de aktif rol alacak, çeşitli söyleşiler ve workshoplar yapacaklardır.”
AKÜ’den yapılan açıklamada, kongreye ilişkin detaylı bilgilerin ugtak.org sayfasından temin edilebileceği bildirildi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM