OEDAŞ Emirdağ’a  162 milyonluk yatırım yapıyor

OEDAŞ Emirdağ’a 162 milyonluk yatırım yapıyor

OEDAŞ, Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’ne 162 milyon TL’lik yatırım yapıyor. OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, 2022 yılı yatırım programı kapsamında Emirdağ İlçesi’nde toplam 66,5 kilometre enerji nakil hattı yapılacağını, ilçede üç adet yeni dağıtım trafosu ve muhtelif
bölgelerde 38 adet yeni direk tesis edileceğini açıkladı

 

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), 2022 yılı yatırımları kapsamında Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine 162 milyon liralık yatırım gerçekleştiriyor.
TOPLAM 66,5 KİLOMETRE HAT YAPILACAK
OEDAŞ Afyonkarahisar İl Müdürü Cafer Demir, Emirdağ ilçe merkezinde, “Emirdağ İlçesi 1. Etap Yeraltı Tesis Yapım İşi” kapsamında bölgesel yer altı çalışmaları ile Konya-Ankara Karayolu üzeri Emirdağ çevre yolu üzerinde bulunan kavşaklarda refüj aydınlatma tesisi yaptıklarını belirtti. Demir, “Bu yatırımlarla birlikte üç adet yeni dağıtım trafosu ile Emirdağ ilçemize bağlı muhtelif bölgelerde 38 adet yeni direk tesis ediyoruz. Ayrıca ilave şebekeler ile toplam 66,5 kilometre enerji nakil hattı yapıyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile gerilim düşümleri önleneceği gibi yeni enerji talepleri de karşılanacak. Böylece sürdürülebilir enerji arzı performansında artış sağlayacağız. Tüm bu çalışmalar için Emirdağ ilçemize 162 milyon TL’lik yatırım yapacağız.” dedi.
AFYON GELECEĞİN AKILLI ŞEBEKELERİNE SAHİP OLACAK
Demir sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar’ın geleceğin akıllı şebekelerine sahip, modern ve kaynaklarını verimli kullanan bir şehir olmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin akıllı sistemler yolculuğunda Afyonkarahisar’ın ön sıralarda yer alması hedefiyle yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Afyonkarahisar genelinde yılsonuna kadar plansız elektrik kesintilerini yüzde 20 oranında azaltmakta hedeflerimiz arasındadır. Böylece 2017’den itibaren yapılan yatırımlar neticesinde sürekli ve sürdürülebilir enerji arzı performansındaki artış oranı yüzde 50 olacaktır. Ayrıca 7 gün 24 saat hizmet veren ‘ALO 186 OEDAŞ Çözüm Merkezi, OEDAŞ 186’ mobil uygulaması, tüketici hizmet merkezleri, internet sitesi ve e-posta aracılığıyla tüm vatandaşlarımız iletişime geçebilir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM