“Konsey Başkanı istifa etmeli,  hükümet konuya sahip çıkmalı”

“Konsey Başkanı istifa etmeli, hükümet konuya sahip çıkmalı”

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yüksel Arıkan, oda olarak Bağımsız Hekimler Birliği platformu gibi pek çok kuruluşla Türk Tabipler Birliği karşısında mücadele verdiklerini söyledi. Arıkan, “TTB Merkez Konseyi Başkanın açıklamalarını reddediyor, kınıyor ve istifasını etmesini istiyoruz.  Hükümet konuya çok sahip çıkmalı. Konu sahip çıkılmadığı için bu noktadadır” dedi

 

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yüksel Arıkan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın terör örgütüne karşı TSK’nın yaptığı meşru müdafaaya yönelik meslek örgütünü itibarsızlaştıran açıklamalarını reddederek, kınadıklarını ve istifa etmesini istediklerini açıkladı.
“BİZ BİRLİĞİN MESLEKİ ÇALIŞMALAR YAPMASINI ARZU ETTİK”
Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Yüksel Arıkan, Kocatepe Gazetesi muhabirine yaptğı açıklamada şunları söyledi: “Biz başından beri Türk Tabipler Birliği’nin meslek örgütü olarak çalışmalar yapmasını arzu ettik. Ama değişik platformlarda bir takım açıklamalar oldu. Bu hem vatandaşımızın sağlıkla ilgili konularda hem de hekimlerimizin sağlıkla ilgili özlük hakları v.d konularda ki gayretlerinin hep önüne geçti, perdeledi. Bu konuda sürekli meslek örgütü saflarına geçilmesi için toplantılar ve konuşmalar yaptık. Ama Tabipler Birliği Tabip Odaları’nın seçimle gelen bir üst kuruluşu olduğundan seçimlerde böyle bir tablo ortaya çıktı. Şu anki seçim sonuçlarıda bu şekildedir. Ama aynı görüşte olmayan pek çok Tabip Odası var. Nitekim en son TTB Merkez Konsey Başkanı’nın yaptığı açıklama, odalarla ilgili olmaktan ziyade kendi düşünceleriyle ilgili farklı bir konudadır. Tabi böyle düşüncelere sahipseniz ve açıklamak istiyorsanız bunun yolu siyasete girmektir. Aksi halde birliğin açıklaması tüm odaları bağlayıcı olmaktadır.”
“SÖZKONUSU KONUŞMALARI BAŞINDAN BERİ TASVİP ETMEDİK”
Arıkan sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar Tabip Odası’nın da yer aldığı Bağımsız Hekimler Birliği platformu gibi pek çok kuruluşla şu anda Türk Tabipler Birliği karşısında mücadele vermektedir. Bizde Afyonkarahisar Tabip Odası olarak TTB Merkez Konseyi Başkanı’nın karşısında olup, eleştiren bu konuda istifasını isteyen, kınayan tüm platformlarda olduğumuzu bildirdik. Oda olarak bu konudaki tavrımız nettir. Bu açıklama hekimlerin mesleki örgütü açına yapılacak bir açıklama değildir. Biz Tabip Odaları ve TTB olarak bir meslek örgütüyüz. Bizim birinci amacımız hekimlerin birarada olması ve Türk Milletine gerekli sağlık hizmetini en iyi şartlarda vermesinin yollarını araştırmaktır. Yoksa sözkonusu konuşmaları baştan beri hiç tasvip etmedik. Ama maalesef yine böyle bir açıklama oldu.”
“BİRLİK TÜRK HEKİMİNİ TEMSİL ETMİYOR”
“Bu tüm Tabip Odası Başkanlarının biraraya gelerek düzeltilmesi gereken bir konu. Ama bu konuya hükümetinde çok sahip çıkması gerekiyor.” diyen Arıkan şunları kaydetti: “Konu sahip çıkılmadığı için bu noktadadır. Düşünün ki TTB seçimleri Ankara’da oluyor. Başkente delegeler oy kullanmak için gelecekler. Süreç üç güne yayılıyor. Türkiye’deki tüm delegeleri Ankara’ya toplayacak bir organizasyon nasıl yapılacak? Türkiye’deki tüm delegeler seçim zamanında olacaklar ki sayısal yönden temsili oluşturabilelim. Türk Tabipler Birliği’nin hiçbir mesleki fonksiyonu görülmemektedir. Türk hekimini temsil etmemektedir. Son açıklama bardağı taşıran son damla oldu ve hepimizi çok üzdü.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM