Belçika’da Emirdağ rüzgarı esti

Belçika’da Emirdağ rüzgarı esti

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve Belediye Meclis Üyeleri Belçika’da bir dizi ziyarette bulundu

 

Emirdağ Belediye Meclis üyeleri Belçika’daki temasları kapsamında ilk gün Belçika’nın Brugge şehrine bağlı Meulebeke belediye sınırları içinde yer alan Ayasofya Cami’sini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.
48 YILDA İLK BELEDİYE BAŞKANI ZİYARETİ ANLAMLI
Meulebeke Ayasofya Cami Derneği Başkanı Murat Erdoğan, Emirdağ Güveççi Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Gülay Aygün ve vatandaşlarca kapıda çiçeklerle karşılanan Serkan Koyuncu ve beraberindeki heyet cami yönetiminin ve vatandaşların istek, görüş ve taleplerini dinledi. Meulebeke Ayasofya Cami Derneği Başkanı Murat Erdoğan, Koyuncu’nun yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz 48 senedir burada yaşıyoruz. 48 sene sonra bir belediye başkanının bizleri ziyaret etmesi hepimiz için gurur verici oldu. Değerli ve kıymetli olduğumuzu hissettik. Belçika’ya gelip şu ana kadar bizleri ziyaret etmeyen diğer temsilcilerimize bir örnek teşkil eder. Ziyaretinden dolayı Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
EMİRDAĞ BELEDİYE YÖNETİMİYLE KESİNTİSİZ İLETİŞİM İSTENİYOR
Heyet, 17 Ekim 2022 Pazartesi günü ziyaretlerine Gent Tevhid Camii ile başladı. Gent Tevhid Camisini ziyaret eden Emirdağ heyetini burada Tevhid Cami Başkanı Mustafa Özdemir, yönetim kurulu ve vatandaşlar karşıladı. Emirdağ heyeti ardından Gent Wondelgemstraat sokağındaki esnafları ziyaret ederek istişarelerde bulundu. 18 Ekim 2022 Salı günü esnaf ziyaretlerinin ardından Gent belediyesini ziyaret için hareket eden Emirdağ heyetini, Belçika Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı (IPU) aynı zamanda Federal Milletvekili Joris Vandenbroucke, Gent Belediye Başkan Yardımcısı Astrid De Bruycker, Gent Belediye Başkan Yardımcısı Hafsa El-Bazioui, Gent Belediye Meclis üyesi Cengiz Çetinkaya, OCMW Politika Kurulu Üyesi Burak Nallı karşıladı. Gent Belediyesi’nde Emirdağ heyetinin ziyaretinden duyulan memnuniyet sık sık dile getirildi. Gent Belediye Başkan Yardımcısı Astrid De Bruycker ziyarette şunları söyledi: “Gentli Türk toplumuyla sürekli iletişim halindeysek, Emirdağ Belediyesi’nin yönetimiyle de sürekli irtibat halinde kalmak istiyoruz. Bunun her iki tarafa da fayda sağlayacağını düşünüyoruz.” Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ederek Emirdağ’ın sembolü topak ev ve Emirdağ Sporun formasını hediye etti.
BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI ELE ALINDI
Emirdağ heyeti, aynı gün Belçika´nın Flaman bölgesi yerleşim birimlerinden olan Zele Belediyesi’ni de ziyaret etti. Zele Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Çelik misafirleri kapıda karşıladıktan sonra, belediye binasını Emirdağ heyetine tanıttı. Emirdağ heyeti burada Zele Belediye Başkanı Hams Knop ve belediye yöneticileriyle bir araya geldi. Ziyarette Belçika ile Türkiye’deki belediyecilik anlayışı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Karşılıklı hediye takdiminde bulunan heyet Zele Belediyesinden ayrıldı. Zele ziyaretlerine Eyyüp El-Ensari Camisinde devam eden heyet burada Cami Dernek Başkanı Zafer Temurşeker tarafından karşılandı. Vatandaşlarla bir araya gelen heyet, vatandaşların sorunlarını dinledi. Ardından Zele Suvermez ve Zele Averen kahvehanelerini ziyaret ederek ziyaretini sonlandırdı.
BÜYÜKELÇİ VE BAŞKONSOLOS ZİYARET EDİLDİ
Emirdağ Heyeti 18 Ekim 202 Salı günü Belçika Büyükelçisi Bekir Uysal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sonrasında ise Brüksel Başkonsolosu’nu ziyaret etti. Her iki görüşmede de gündem Belçika’da yaşayan Türk toplumu ve Türk toplumuyla ilgili yapılacak olan çalışmalar oldu.
GÖÇ ETKİNLİKLERİNE EMİRDAĞ BELEDİYESİ DESTEK VERECEK
Belçika Saint Josse Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Emirdağ Belediyesi ile çok sayıda Emirdağlının yaşadığı Saint Josse Belediyesi arasında sosyal, kültürel, gastronomi gibi etkinliklerde dostluk antlaşması imzalandı. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, gurbetçilerin göçünün 60. yılı kapsamında Emirdağ Belediyesi olarak etkinliklere destek vereceklerini açıkladı. Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Emirdağ heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kır, “Mevkidaşım Serkan Koyuncu ile karşılıklı yapılabileceklerle ilgili iş toplantısında Dostluk Paktını imzalanması ve onu simgeleyen bir ağacın dikimini gerçekleştirdik. Kendilerine gerçekleştirdikleri bu samimi ziyaret için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Heyet, 18 Ekim Salı akşamı BizzTürk Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘BizzAwards 2022’, Belçika Başarı Ödül törenine katıldı. Ödül töreninde Belçika’da Türk toplumu arasında sağlık, siyaset, hukuk, haber, spor, sivil toplum örgütü, sanat, girişimcilik ve iş hayatı gibi pek çok alanda başarılı olmuş insanlar ödüllendirildi.
GURBETÇİLERİN BIRAKTIĞI EMİRDAĞ ESKİ EMİRDAĞ DEĞİL
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun Belçika heyetiyle birlikte katıldığı ödül törenine Türkiye ve Belçika’dan çok sayıda davetli katıldı. Serkan Koyuncu, ‘BizzAwards 2022’, Belçika Başarı Ödülleri gecesi organizasyonu için Sefa Akyol ve Murat Koyuncu olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik etti. Koyuncu, “Belçika’da yaşayan tüm vatandaşlarımıza siyasetçilerimize, iş adamlarımıza bizleri burada en iyi şekilde ağırladıkları için bir defa daha teşekkür ediyorum. Brüksel’de Saint Josse Belediyesi ile kardeş belediye olarak dostluk antlaşmasını imzaladık. Önümüzdeki yıl göçün altmışıncı yılı için hem Emirdağ’da hem burada çok ciddi çalışmalar yapacağız. Bıraktığınız Emirdağ o eski Emirdağ değil. Gurbetin başkenti, Lezzetin başkenti, Türkülerin başkenti ve inşallah huzurun başkenti, Emirdağ oldu. Bundan sonrada Emirdağımız Sanayinin Başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Son üç yılda Emirdağımızda 24 tane fabrikamız oldu. Şu anda 2 bine yakın çalışanımız var. Bu çalışanların yarısı çevre ilçelerden geliyor. Emirdağ’da işsizlik oranımız eksidir.” şeklinde konuştu.
BELÇİKA TEMASLARI DOLU DOLU GEÇTİ
Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ziyaretlerine Belçika Brüksel’deki Maarif Vakfıyla devam etti. Maarif Vakfı Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan ve eğitimcilerle bir araya gelen Koyuncu, eğitim gören öğrencilerle de yakından ilgilendi. Misafirperverliklerinden dolayı vakıf temsilcisi ve eğitimcilerine teşekkür eden Serkan Koyuncu, Maarif Vakfı’na çalışmalarında kolaylıklar diledi. Brüksel’deki vatandaşlarla sıkça bir araya gelen Koyuncu, Brüksel Ulu Camii ziyaret ederek vatandaşlarla istişarelerde bulundu. Perşembe günü, Gent’te Unie van Actieve Verenigingen Türk Dernekler Birliği Gent Şubesini ziyaret eden Serkan Koyuncu burada Hatice Karakaya ile Belçika’da bulunan gençlerin durumuyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Ziyaretlerine Türkiye Maarif Vakfı Belçika Gent Şubesiyle devam eden Koyuncu, 200’den den fazla öğrencinin eğitim gördüğü Maarif Vakfı Belçika Gent Şube Müdürü Büşra Doğan Kökçü ve eğitimcilerine çalışmalarında kolaylıklar dileyerek kuruma manevi destek olan hemşehrilerine teşekkür etti. Koyuncu, ziyaretleri kapsamında gündemi Emirdağ’a yapılan hizmetler ve Belçika ziyaretlerinden oluşan Skylive medyada canlı yayın programına konuk oldu. Dolu dolu geçen bir haftalık Belçika ziyaretleri cuma akşamı sona eren heyet Cumartesi sabahı Emirdağ’a geldi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM