Sezai Karakoç söyleşisi ilgi gördü

Sezai Karakoç söyleşisi ilgi gördü

Memur-Sen’e bağlı birimler tarafından ortak düzenlenen “Diriliş Neslinin Mimarı Sezai Karakoç’’ adlı söyleşi programı ilgi gördü

 

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, Genç Memur-Sen, ÂDEM Topluluğu ve Kadınlar Komisyonu tarafından düzenlenen “Diriliş Neslinin Mimarı Sezai Karakoç’’ adlı söyleşi ve şiir dinletisi Afyon Lisesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Programa; Memur-Sen Şube Başkanları, yönetimleri, iş yeri temsilcileri, komisyonları üyeler ve gençler katıldı.
“FİKİRLERİ ÖLMEYECEK”
Programın açış konuşmasını Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin yaptı. Yoğun katılım nedeniyle misafilere teşekküreden Keskin, “Üstad Sezai Karakoç’u anma programımızda salonu büyük bir coşku ile dolduran gençlerimizin Sezai Karakoç sevgisi bizleri son derece memnun etti. Üstad’ın arkasında bıraktığı bu gençlik onun fikirleri ve şiirleri ile geleceğine yön vermektedir. Fikirlerin ölmeyeceğini her daim yaşadığını bizlere somut bir biçimde gösteren kıymetli misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
“ŞUURLU BİR GENÇLİK HEDEFLENİYOR”
Genç Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ahmet Hakan Buldan yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Genç Memur-Sen teşkilatı olarak ilim irfan, hikmet yolunda şuurlu bir gençlik anlayışıyla faaliyetlerimizi yürütmeye devam ediyoruz. Aksiyoner kimliğimizi daim kılmaya çalışarak heyecanımızla, il ve ilçelerimizde sendikal faaliyetlerin yanı sıra gençlik ve akademik faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Programımıza katılan kıymeti misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”
GÜNAYDIN ÜSTADI ANLATTI
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencilerinden Emine Demircan, “Mona Roza” adlı şiir dinletisini tambur ve ney eşliğinde icra etti. AKÜ Öğretim Görevlisi Alper Günaydın moderatörlüğünde, Doç. Dr. Mehmet Özger, Diriliş Neslinin Mimarı Sezai Karakoç’’ adlı söyleşiyi gerçekleştirdi.
Özger, söyleşisinde Üstad Sezai Karakoç’un sadece şair rolü ile değil fikir ve dava adamı kişiliğini ele aldı. Program sonunda AKÜ öğrencilerinden Muhammed Döndü, “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” adlı şiir dinletisini tambur ve ney eşliğinde icra etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM