Mutluer: Her zaman  öğretmenlerin yanındayız

Mutluer: Her zaman öğretmenlerin yanındayız

Hürriyetçi Eğitim Sen İl Başkanı Özkan Mutuler, sendika olarak her zaman öğretmenlerin yanında olduklarını bundan sonraki süreçte de öğretmenlerle birlikte yürümeye, eğitim çalışanları için mücadele etmeye devam edeceklerini açıkladı

 

Afyon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Hürriyetçi Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Özkan Mutler, gündeme ilişkin sendikal görüş ve önerileri paylaşmak için toplandıklarını dile getirdi.
Özkan Mutluer, eğitim çalışanlarının çok ciddi sosyal ve ekonomik sıkıntılar içinde görevlerini yerine getirdiklerine dikkat çekti. Mutluer, “Türkiye’nin güçlü bir eğitim politikası oluşturabilmesi ve uzak hedeflerine ulaşabilmesi için öğretmenlerimizin de sosyal ve ekonomik refah düzeylerinin makul bir seviyeye getirilmesi şarttır. Bunun için; Tüm kamu çalışanlarının aldığı maaş; en azından yoksulluk sınırı olarak belirlenen 25. 365 liranın üzerine çıkarılmalıdır. Maaşlarımızdan kesilen yüzde 20’lik ve yüzde 27’lik gelir vergisi güncellenerek yüzde 15’e sabitlenmelidir. Eğitim öğretim yılı başlarında öğretmenlerimize verilen eğitim ödeneği bir öğretmen maaşı kadar olmalıdır. Birçok şehrimizde henüz çözüme kavuşturulamayan banka promosyonları derhal güncellenmeli, öğretmenlerimizin mağduriyetleri giderilmelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu revize edilmeli, Kariyer Basamakları Sınavı kaldırılarak kıdeme dayalı bir meslekte yükselme sistemi getirilmelidir. Okul ve kurumlarımıza yönetici ataması yapılırken liyakat esas alınmalıdır. Mazerete bağlı yer değiştirmelerde atama takvimi, şartlar ve işleyiş aile birliğini koruyacak şekilde belirlenmelidir. Öğretmenlerimize hak ettikleri saygınlık tekrardan kazandırılmalıdır.” dedi. Mutluer sözlerini şöyle tamamladı: “Hürriyetçi Eğitim Sen olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de öğretmenlerimizle birlikte yürümeye, eğitim çalışanlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bütün öğretmenlere selam olsun.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM