“2022 Türkiye için kayıp yıl oldu”

“2022 Türkiye için kayıp yıl oldu”

TDP İl Başkanı Kadir Uysal, 2022 yılının Türkiye açısından kayıp bir yıl olduğunu, sorunların daha da ağırlaştığını belirtti

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal, yaptığı açıklamada gündemi değerlendirdi.
“SEÇİMİ KAZANANI ATEŞTEN BİR TOP BEKLİYOR”
Kadir Uysal, 2022 yılının Türkiye açısından kayıp bir yıl olup, mevcut sorunların daha da ağırlaştığını ileri sürdü. Uysal, “2022 yılında sorunlarımız daha da ağırlaştırdık. Bir yıl değil, bir saat bile beklemeye tahammülü olmayan sorunlarla yeni bir yıla girdik. Seçimi kim kazanırsa kazansın, kazananı ateşten bir top bekliyor. Oysa böyle olmayabilirdi. 20 yıldır ülkeyi yöneten, AK Parti’nin eline tarihi bir fırsat geçmişti. Ne yazık ki değerlendiremediler. Türkiye’nin 20 yılını heba ettiler. Türkiye’yi getirdikleri nokta üzücü ve düşündürücüdür. 2023 yılı gelmeyecek sandılar, Türkiye’yi uçuracağız, şahlandıracağız dediler. İşte 2023 yılı da geldi. Türkiye’yi ilk 10’a sokacağız dediler, 21. sıraya düşürdüler. Enflasyon tek haneye düşecek dediler, enflasyon yüzde yüzleri geçti. İşsizlik yüzde 5’lere inecekti, yüzde 10’u geçti. Kişi başına milli gelir 25.000 dolar olacaktı, 9 bin dolar civarında kaldı. Gayri safi yurt içi hâsılayı 2 trilyon dolara çıkaracaklardı. 806 milyar dolar seviyesinde kaldı. İhracat 500 milyar dolar olacaktı, 250 milyar dolarda kaldı. Kısacası, ortaya koydukları hiçbir hedefe ulaşamadılar. Yanına bile yaklaşamadılar.” dedi.
“DEMOKRASİLER SABIR MODELİYLE ÇALIŞMAZ”
“Verdikleri hiçbir sözü tutamadılar. Milleti canından bezdirdiler geçim sıkıntısı altında ezdirdiler. Şimdi çıkıp ‘Bir şans daha verin.’ diyorlar sabırlı olmamızı istiyorlar.” diyen Uysal, “20 yıldır ülkeyi yöneten bir kadronun ne sabır isteme ne de bir şans daha isteme hakkı kalmamıştır. Bu pişkinliktir. Sabır Allah’tan gelene olur. Demokrasiler sabır modeliyle çalışmaz. Demokrasilerde halk yetki verir, iyi yönetilmiyorsa geri alır. Yapamayan gider yapacak olan gelir. Halkımız, çarşıda pazarda markette perişan oluyorsa, en temel gıdasını, ayçiçek yağını, çayı, yumurtayı, yoğurdu alamıyorsa, anneler çocuğunu aç uyutuyorsa beslenme çantasına bir şey koyamıyorsa, tabi ki markette, çarşıda, pazarda olacağım. Tabi ki bu pahalılığa, bu zamlara isyan edeceğim. İktidara gelince de pahalılığı bitireceğim. Yapmamız gereken: üretmek, üretmek, üretmektir. TDP’nin parolası tarlada fabrikada üretim, kamuda dürüst yönetimdir. Sorunu tarlada, fabrikada çözeceğiz. Herkese havyar yediremesek de, kimseyi soğana muhtaç etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA CUMHURİYET AFFINI GETİRELİM”
Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “Bu vesile ile çağrıda bulunuyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yeni, umut dolu bir başlangıç yapalım. Büyük bir af getirelim. Bu affın adı ‘cumhuriyet affı’ olsun. Cezaevlerinde ayrı bir dram, evlerde ayrı dram yaşanıyor. Cezaevlerinde kapasitenin çok üzerinde mahkûm var. Mahkûmlar insani şartlarda yaşayamıyor. Yeterli sağlık hizmeti verilemiyor. Gelin bu işi çözelim. Gelin yüzbinlerce insana, bunların milyonlarca ailesine yeni bir şans verelim. Cumhuriyetin 100. Yılına, yeni yepyeni bir başlangıç yapalım. Cezaevlerini boşaltalım. Toplumsal bir kucaklaşma, bir huzur, bir barış ortamı sağlayalım bu af çıkana kadar cezaevleri önünde olmaya ve seslenmeye devam edeceğim. Eyt nasıl çıktıysa Allah’ın izniyle bu afta çıkacaktır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM