“Koçak’a çayını kahvesini ikram edip,  arkadaşlarıyla birlikte ağırlayıp uğurladık”

“Koçak’a çayını kahvesini ikram edip, arkadaşlarıyla birlikte ağırlayıp uğurladık”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, partisinin 2019 Mahalli İdareler seçiminde Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olan Dr. Mahmut Koçak’ın partiyi ziyareti hakkında yaptığı açıklamada, “Dr. Mahmut Koçak İYİ Parti’nin üyesidir. Kendisini misafir ettik. Çayını kahvesini ikram edip arkadaşlarıyla birlikte ağırlayıp uğurladık” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğleden sonra partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi Mısırlıoğlu partisi üyesi olan; Dr. Mehmet Çağlar Karaca’ya, Yüksek Maden Mühendisi Onur Yabuz’a ve Ömer Erdoğan’a parti rozetlerini taktı.
“KAHRAMAN AFYON
EMNİYETİNİ KUTLUYORUM”
Mısırlıoğlu, Ankara’da uğradığı menfur silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine sabır, metanet ve başsağlığı diledi. Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir işyerinde meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet dileyen Mısırlıoğlu,“2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılını cumhuriyet rejimine yakışır bir şekilde kutlayacağız inşallah. Bu yeni yılda sağlık, huzur ve bereket hep bizlerle olsun Allah’ın izniyle.Biz tabi ki her yeni yıla yeni umutlarla, güzel hayallerle, iyi dileklerle başlıyoruz ama 2023 yılı inşallah ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacak. Tek adam rejiminin son bulacağı, millet egemenliğinin yeniden sağlanacağı bir yıl olmasını diliyorum. Ve öyle de olacak Allah’ın izniyle. Çünkü milletimizin teveccühü bunu gösteriyor. Birçoğunuz duymuştur, Afyonkarahisar’da DAEŞ mensubu bir terörist yakalandı. Yılbaşında eylem yapma hazırlığında olan terörist, Afyonkarahisar Emniyeti’nin sayesinde amacına ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Yılbaşında nereyi kana bulayacaktı kim bilir. Canlı bomba olarak eylem yapacağı öğrenilen bu şahıs Afyonkarahisar’a gelene kadar nasıl fark edilmedi? Afyonkarahisar Emniyeti olmasaydı kim bilir kaç kişinin canı yanacaktı. Hangi yollardan geçtiyse, nerede barınıp ne yiyip içtiyse araştırılmalı. Bu itleri saklayan, barındıran, topluma karışmasına göz yuman kim varsa hesap vermeli. Hani ayakkabı numaralarına kadar biliyordunuz? Afyonkarahisar Emniyeti’nin başarılı operasyonu olmasa neler olacaktı düşünmek bile istemiyorum. Ve kahraman polisimize, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerini kutluyor ve teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“BELEDİYE KALDIRIM
YAPIP YAPIP BOZUYOR”
Basın toplantısında yerel yönetimide eleştiren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Afyonkarahisar Belediyesi’nin şu yapıp yapıp bozduğu, aynısını tekrar yaptığı ve tekrar bozduğu, hatta bir mevsim bile geçmeden kullanılamaz hale gelen kaldırımlarını biliyorsunuz. İş yapıyor gibi görünmek için popüler olabilmek için yaya ve araç trafiğinin bol olduğu noktalarda oyun oynar gibi kaldırım yapıp bozuyorlar. Asfaltı oyup yeniden yapıyorlar. Kasisleri kaldırıp tekrar koyuyorlar. Bütün bunlar bir gösteriş çabası. Peki, gerçekten hizmet bekleyen yerler ne olacak? Gerçekten çözülmesi gereken sorunları kim çözecek? Perşembe pazarına gittiyseniz bilirsiniz. Harbiş semtinde, Gazi Mahallesi’nde pazarın bulunduğu sokakta Perşembe günleri yürümek imkânsız. Neden mi? Çünkü kaldırım yok. Zaten daracık olan yolda park halindeki araçlar yüzünden iki araç yanyana geldi mi trafik kilitleniyor. Bir de dolmuş güzergâhı olması sebebiyle hasbelkader Perşembe günleri o sokağa girerseniz çıkamazsınız. Peki, bu sokakta yayalar nasıl yürüyor? Yarım metre bile olmayan, aniden biten, ortasında ağaç ya da direk olan kaldırımlarda yürümeye çalışıyor. Bahsettiğimiz bölgede okul, sağlık ocağı, cami vs de var. Ama kaldırım yok. Bebek arabasıyla, tekerlekli sandalyeyle, Pazar arabasıyla o sokağa girmek, ilerlemek mümkün değil. O yolun bir kısmı pazar yerinin karşısındaki apartmanlara peşkeş çekilmiş zamanında. Yıllardır mahalle halkının şikâyetçi olduğu konu çözülmedi. Neden mi? Çünkü Sayın Zeybek’in işine yarayacak bir konu değil.”
“AFJET İNDİRİM YERİNE BİNDİRİM YAPARAK TEPKİ TOPLUYOR”
Jeotermal ısınma hizmetini sunan AFJET A.Ş. yönetimini de eleştiren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Zamlarla boğuşan, enflasyonla yarışan milletimiz elektriğe gelen indirimle biraz olsun nefes alacak derken gözlerimiz doğal olarak AFJET’e çevrildi. Tabi ki yapılan zamların yanında devde kulak gibi kalan indirim bizi ferahlatmayacak. Ama bir enerji bedelinde indirim yapılırken AFJET’in bu indirime duyarsız kalması tepkilere yol açıyor. AFJET abonelerini ısıtamadığı gibi indirim değil bindirim yaparak tepkileri üzerine çekiyor. Şimdilik kulağının üstüne yatacak, sesler yükselmeye başladıkça o da gerekeni yapacak anlaşılan.”
“OTOBÜSTE TEK BİLET
UYGULAMASI YANLIŞTIR”
Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Zam demişken, ulaşımda yapılan zammı da konuşmadan geçmeyelim. İlimizde toplu taşımaya yüzde 30 zam yapıldı. Artık öğrenciler dolmuşa 6 TL verecek öğrenci olmayanlar ise 6,5 TL’den dolmuşa binebilecek. İyi hoş güzel de Afyonkarahisar Belediyesi’nin özel halk otobüslerinde ise durum çok farklı. Otobüslerde tek bilet uygulamasına geçilecek ve öğrenci de tam biletliler de otobüse 5,5 TL’den binecek. Belediyenin öğrenciyle yetişkini aynı kefeye koyması abestle iştigaldir. Belediye, çocuklarımızı mağdur edecek bu karardan derhal dönmelidir. Afyonkarahisar’ı uçurduğunu iddi eden AKP iktidarı göz boyamaktan başka ne iş yapıyor?”
“3. VAKIF İŞHANI KULLANILMADAN DÖKÜLÜYOR”
İki yıldır inşaat halindeki 3. Vakıf İşhanının kullanılmadan döküldüğünü belirten Mısırlıoğlu şu ifadeleri kullandı: “3. Vakıf İşhanı daha kullanılmaya başlamadan dökülmeye başladı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan bina 2020 yılından beri atıl vaziyette bekliyor ne yazık ki. Siz hiç hem yeni yapılan, hiç kullanılmayan hem de tadilata ihtiyaç duyulan bir bina gördünüz mü? Bir bina nasıl hiç kullanılmadan tadilata sokulur bunu Afyon’da göreceğiz. Hani AKP ve onun küçük ortağının milletvekilleri Ankara’ya gittik. ‘Afyonumuz için o sözü aldık bu sözü aldık, heybelerimiz dolu Afyon’a geliyor.’ diyorlar ya. Gördük sizin heybelerinizdeki. Siz daha şehirin göbeğindeki tarihi önemi büyük Zafer Müzesini, kent müzesini bitiremediniz. Siz daha en basit bir projeyi 3. Vakıf işhanına yapılması gereken ve yıllar önce bitmesi gereken otel inşaatını tamlayamadınız. Gelin beraber burayı birlikte gezelim devletin, vatandaşın parası nasıl çöpe atılmış birlikte görelim. Kırılan camlar, dökülen sıvalar, suyun içerisinde daha kullanılmadan çürümeye bırakılmış asansör, perişan olmuş kapılar. Yazıklar olsun. Burası için yakın zamanda tadilat ihalesi olacağını öğrendik. Milli servet sebil gibi harcanırken bizim içimiz sızlıyor. Az kaldı, İYİ Parti iktidarında sorumlular yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler. Ant olsun ki, verecekler, şart olsun ki verecekler.”
“53 YILLIK ŞANLI TARİHE SAHİP MHP’DEN BİR AÇIKLAMA YAPILMADI”
Toplantı sonunda soruları cevaplandıran Muhammet Mısırlıoğlu, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in katledilmesinin ardından Ülkü Ocaklarının ve MHP’nin sessiz kalış nedenini yorumladı. Mısırlıoğlu, “53 yıllık mazisiyle övünen MHP bu mazisiyle bir tane ülkücüye bile kurşun sıkılsa onunla ilgili Türkiye’nin 81 ilini ayağa kaldırıyordu. Meydanlara yürüyordu. Şimdi Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı akademisyen Doç. Dr. Sinan Ateş’e başkentte sokak ortasında güpe gündüz öldürüldü. Bununla ilgili 53 yıllık şanlı mazisi olan MHP’den bir tane açıklama yapılmadı. Gerek MHP’nin gerekse merhumun hocalık yaptığı Hacettepe Üniversitesi’nden bir açıklama yapılmamasını abesle iştigal buluyorum. Bir üniversite düşünün ki akademik kadrosunda olan bir kişi öldürülünce bir açıklama yapmıyor? Bu adam ne yaptı? Vatan haini mi? Ben bu camiada yetişmiş bir kişi olarak bunu bir iç hesaplaşma olarak değerlendiriyorum. Bununla ilgili sessiz kalanların bence kendilerini ele verdiklerini düşünüyorum. Sanki bunun olmasından kendileride hoşnut olmuş gibi bir tavır sergiliyorlar. Demek ki rahmetli Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı yukarıdaki ağabeyleri korkutmuş.” dedi.
“VALİMİZİ DEĞİL KANALI VE PROGRAMI ELEŞTİRELİM KATILMASA İKTİDARI KARŞISINA ALIRDI”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yılbaşında katıldığı programla ilgili eleştirilmesini değerlendiren Mısırlıoğlu, “Sayın Valimizin katıldığı kanal bilindiği üzere havuz medyada yer almaktadır. Yani iktidara yakın medyadandır. Sayın Valimiz moderatörün geçmişte Atatürk’le ve Türklükle ilgili sıkıntısı olduğundan önceden haberdar mıdır bilemem. Ama bana göre Valimizin katıldığı programdan ziyade o programda o moderatörü çalıştıran kanalı değerlendirmek lazımdır. Bu kanal mevcut iktidarın koruması altındadır. Onlar o moderatörü çalıştırırken bir problem olmuyorda Sayın Valimiz o programa katıldığı için problem oluyorsa ona bir şey diyemem. Sayın Valimiz orada Afyonkarahisar adına bir programa katılmıştır. Doğal olarak Afyonkarahisar ve ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulunmuştur. Bana göre bu programı yapan kanalı düşünelim. Onu eleştirelim. Sayın Valimizin orada yapacağı bir şey yoktur. Katılmıyorum dediği zamanda iktidarı karşısına alır.”
“KOÇAK PARTİMİZİN ÜYESİ HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNE GELDİ”
İYİ Parti’nin 2019 Mahalli İdareler seçiminde Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olan Dr. Mahmut Koçak’ın partiyi ziyareti hususundaki düşüncesi sorulan Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Dr. Mahmut Koçak İYİ Parti’nin üyesidir. 2019 yılı seçimlerinde de Belediye Başkan adayımızdı. İl kongremiz nedeniyle bizi arkadaşlarıyla birlikte partimizde ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Merkez İlçe Başkanlığımızı da kongresini hayırlamak için ziyaret etmiştir. Bizde kendisini misafir ettik. Çayını kahvesini ikram edip arkadaşlarıyla birlikte ağırlayıp uğurladık.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM