“Vergiler artık cep değil can yakıyor”

“Vergiler artık cep değil can yakıyor”

SP GİK Üyesi Ali Hazer ve beraberindekiler üç ayrı ilçede esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldiler. Hazer ziyaretleri sırasında, “Vergiler artık cep değil, can yakıyor” dedi

 

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi Ali Hazer, İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Yeşil, Bolvadin İlçe Başkanı Hasan Basri Kantar, Çay İlçe Başkanı Mehmet Akkoyun ve Yönetim Kurulu üyeleri Bolvadin, Çay ve Sultandağı ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
“VERGİLER ARTIK
CEP DEĞİL CAN YAKIYOR”
“Devletin alacaklarındaki artış oranlarına bir bakın. Vergiler, cezalar, harç bedelleri artık sadece cep değil, can yakıyor.” diyen Hazer, “Bırakın araba almayı, arabanın yakıtını karşılamayı; var olan bir arabayı kapının önünde, kaldırımda bekletmenin bile bedeli karşılanamaz hale geldi. Vergi, sigorta, muayene ücretleri derken; en uygun modellerin bile yıllık gideri 5-10 bin lirayı buluyor. Özellikle araç muayene istasyonları, adeta ‘resmî soygun istasyonları’na dönüştü. Hiçbir işlem yapılmayan ve toplamda 10 dakika bile sürmeyen muayeneler için alınan ücretler, bu yıl rekor düzeyde zamlanarak 1000 lirayı geçti. Bu soygun değil de nedir? Bir tarafta ücretlere yapılan yüzde 15, 20, hadi bilemedin 30 zamlar için alkış bekleniyor; fakat diğer taraftan yüzde100’ün üzerinde zam gelen harçlar, daha doğrusu artık haraçlar diyelim, hiç konuşulmuyor. İlaçlara gelen zamlar konuşulmuyor, ilaç yokluğu konuşulmuyor, hastalıkların yaygınlaştığı şu kış günlerinde en basit bir ilacı bile alamaz hale gelen yüz binlerce insanın durumu konuşulmuyor.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM