Karma  komisyona Milletvekili Özkaya  başkanlık yapacak

Karma komisyona Milletvekili Özkaya başkanlık yapacak

Karma Komisyon tarafından kurulan 5. Hazırlık Komisyonu’na AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Avukat Ali Özkaya başkanlık yapacak. Özkaya, “En geç 1 ay içerisinde raporumuzu hazırlayarak, Karma Komisyona sunacağız” dedi

 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği CHP’li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması dosyalarının incelemesi için 5. Hazırlık komisyonu kurulduğunu ifade etti.
Ali Özkaya Hazırlık Komisyonuna başkanlık yapacağını bildirdi. Özkaya, “Karma Komisyon tarafından kurulan 5. Hazırlık Komisyonu, geçtiğimiz aylarda bir mahkemede hâkimlere yönelik hakaret ve tehdit içeren sözleriyle saldırıda bulunan Ali Mahir Başarır ile bir şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkan hakkındaki dosyaları inceleyerek bir rapor hazırlayacak. İki milletvekili hakkında kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ile alenen hakaret ve kasten yaralama iddialarını araştıracak Karma Komisyon tarafından kurulan 5. Hazırlık Komisyonu’na AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili olarak şahsım başkanlık edeceğim. Hazırlık Komisyonumuz TBMM içtüzüğüne göre çalışmalarına başladı. En geç 1 ay içerisinde raporumuzu hazırlayarak, Karma Komisyona sunacağız.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM