“Gün birlik ve beraberlik günüdür”

“Gün birlik ve beraberlik günüdür”

DP Lideri ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrası “Gün 85 milyon için birlik ve beraberlik günüdür” dedi

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Kahramanmaraş merkezli 7,7 şiddetinde on ili etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle açıklama yaptı.
“2. DEPREM DEPREME KARŞI NASIL HAZIRLANMAMIZ GEREKTİĞİNİ HATIRLATTI”
Gültekin Uysal, dün sabah saat 4.17’de Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkileyen 7,7 şiddetindeki depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi. Uysal, “Afet bölgelerinde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza yönelik arama ve kurtarma çalışmalarında bulunan tüm görevlilerimize güç ve kuvvet diliyoruz. Bölgede sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları esnasında yeniden saat 13.24’te 7,5 şiddetinde başka bir depremin daha tekrar etmesi hem kurtarma çalışmalarına sekte vurmuş, hem de depreme karşı ulus olarak nasıl hazırlanmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. Bu noktada merkezi hükümetin parti gözetmeksizin yerel yönetimler ile iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ülkemizde bugüne dek yaşanan afet olayları, milletimizin bu tür felaketlerde farklılıklarını unutarak nasıl birlik olduğunu, maddi manevi her türlü fedakârlıkta bulunduğunu, göstermektedir. Yaşadığımız bu deprem felaketinde 7’den 70’e tüm milletimizin bütünleşerek, her türlü desteği ve yardımı sağlayacağından şüphemiz yoktur.” dedi.
“DEPREM ÖLDÜRMEZ TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR”
“Gün 85 milyon için birlik ve beraberlik günüdür.” diyen Uysal şunları kaydetti: “Acılarımızın taze olduğu bugünde, önceliğimiz enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak, yaralıları tedavi etmek, barınak, su, yemek, ısınma ihtiyaçlarını gidermek, elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetleri sağlamaktır. Zamanı geldiğinde, yaralarımızı sardıktan sonra aynı acıları bir daha yaşamamak için, ‘deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür’ ilkesinden hareketle, bu konuda yapılmış olan hataları ve eksikleri de konuşacağız. Tedbirlerin ve doğru politikaların canımızı, malımızı ve milletimizi korumak için zaruri olduğunu bir kez daha tecrübe ettik. İnanıyoruz ki milletimiz büyük bir dayanışma içinde tüm yaraları sarıp, bu felaketi de atlatacaktır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM