“Afyon 6,8’lik fay hattında, tedbir almalıyız”

“Afyon 6,8’lik fay hattında, tedbir almalıyız”

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, deprem bölgesindeki gözlemlerini aktardı. Tekdemir, “Afyon 6,8’lik bir fay hattında ve er ya da geç bu deprem olmadan tedbir almalıyız” dedi

 

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Emekli Albay Mevlüt Tekdemir, elim depremin 6’ncı gününde teşkilat gençlerinin arama kurtarma faaliyetine devam ettiğini, deprem bölgesine gelen Yüce Türk Milleti fertlerinin ve Afyonlu hemşerilerinin yardımlarını görünce “Bu milletin sırtı yere gelmez” diye düşündüğünü ifade etti.
“ULAŞILAMAYAN 12 BİN 500 BİNA VAR”
“Afyonlu hemşerilerimle gurur duydum. Diğer illere de yardımımız dokunsun diye Hassa, Kırıkhan-Antep bölgesindeydim. Dolaştıkça depremin inanılmaz etkisini ağlayarak hissettim.” diyen Tekdemir, “Her ne kadar ölü sayısı 20 bin açıklansa da daha ulaşılamayan yerle bir olmuş 12.500 bina var. Sayısını sayamayacağımız yüzbinlerce hasarlı ev var. Kaç ölü vardır sizce? Yemek sorunu halledilmiş çok şükür. Asker az da olsa sahaya çıkmış. Kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Ama elektrik, internet, yakıt, seyyar tuvalet, koordinasyon eksikliği had safhada. Zaten depremzedeler de devletin çok geç kaldığı ile ilgili bin şikayet alıyoruz. Bizler ve yardım kuruluşları 1 hafta sonra evimize dönerken milyonlarca kişi bu soğukta nerede uyuyacak, ne pişirecek, nasıl para kazanacak, okullar hastaneler nasıl işleyecek hepsi soru işareti. Daha yardım ulaşmayan köyler var. Afyonlu yardımseverler lütfen buraya soğuk iklim çadırı, jeneratör, seyyar tuvalet, sıcak yemek yapacak seyyar aşevi, iş makinası, vinç, yakıt, iş makinası operatörü, battaniye ve ehil insan gönderin ve bu yardımlarınızı 6 ay hiç eksik etmeyin.” ifadelerini kullandı.
“AFYON 6,8’LİK BİR FAY HATTINDA TEDBİR ALMALIYIZ”
Zafer Partisi teşkilatları olarak kendilerinin enkaz başında Hatay’da canlar çıkartırken sıcak evinde bize “Siyaset yapma, gün birlik günü.” diye eleştirip, yardım reklamı yapanlara sözleri olduğunu belirten Tekdemir, “Ey Afyonlu AK parti milletvekilleri; Usulsüz evlere defalarca İmar Affı çıkartılırken siz de mecliste el kaldırdınız mı? Askerin depreme acil müdahale yetkisi veren EMASYA Protokolü iptal edilirken mecliste el kaldırdınız mı? Mimarlar Odasını devreden çıkartıp Yapı Denetim işini müteahhitlerin eline bırakırken siz de onay verdiniz mi? Deprem bölgesine gelmeyi düşünüyor musunuz? İktidar olarak fay hatlarında, bataklıklarda, dere yataklarında onlarca kat binaya izin verip, ucuz kredilerle halkı betona yönlendirmekten, muhtemel yüz bin can gidip milyon insan evsiz kalırken biz hata yaptık, vebal aldık vicdanı yaptınız mı? Değerli hemşerilerim bu depremi bize 20 gün sonra unutturacaklar. Ama Afyon 6,8’lik bir fay hattında ve er ya da geç bu deprem olmadan tedbir almalıyız. Afyon Belediyesi rant için bataklık Uydukent’e imar verip, 22 kata izni verirken, altı su olan devlet hastanesi yaparken, sizleri ucuz kredilerle dikey apartmanlara sokarken umarım bunların nedenini sizler sorarsınız. Çünkü biz söyleyince susturmaya çalışıyorlar. Seinizi duyan var mı sahi?” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM