Rektör Karakaş, Hatay ve Osmaniye’yi ziyaret etti

Rektör Karakaş, Hatay ve Osmaniye’yi ziyaret etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Kahramanmaraş merkezli
11 ili etkileyen deprem felaketinden etkilenen Hatay ve Osmaniye illerinde temaslarda bulundu

 

Karakaş, ilk olarak yaşanan depremlerin ardından AKÜ gönüllü akademik ve idari personeli ile öğrencilerden oluşan ekibin hizmet verdiği Hatay Kırıkhan’da bulunan aşevini ziyaret etti.
Karakaş, depremin ilk anından itibaren üniversite olarak imkanlar dahilinde çeşitli alanlarda deprem bölgelerine yönelik destek çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Karakaş, “Depremin ardından üniversitemiz Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün bölgenin neredeyse tamamında depreme ilişkin bilimsel çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalara ilişkin ulusal medya kuruluşlarına öğretim üyelerimiz beyanatlar verdi. Ayrıca bu kapsamda üniversitemizin ‘6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinin Kosismik Deformasyon Etkilerinin Araştırılması’ isimli projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında kabul edildi. Yürütücülüğü üniversitemizin yaptığı proje ile yıkıcı depremin analizi gerçekleştirilecek” dedi.
Karakaş, deprem hasar tespit çalışmalarında Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan akademik ve idari personel ile destek verdiklerini belirterek, “Şu anda inşaat mühendisleri ve teknikerlerinden oluşan ekiplerimiz Kilis’de ve Şanlıurfa’da ve Hatay’da hizmet veriyor” diye konuştu.
“İLK GÜNDEN İTİBAREN AKÜ OLARAK ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERDİK”
Karakaş, depremin ilk anından itibaren AKÜ olarak neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulunduklarını belirterek, “Depremin yaşandığı bölgelerde yemek ihtiyacının çözümüne katkı sunabilmek için Hatay Kırıkhan’da bir aşevi açtık. Tamamı gönüllü akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerden oluşan ekiplerimiz ile bölgedeki insanlarımıza sıcak yemek ikram etmeye başladık. Özellikle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı akademik personeli ve öğrencilerimiz kurulan aşevinde değerli katkılar sundu” diye konuştu. Karakaş, şu ana kadar aşevinde AKÜ personeli ve öğrencilerinden oluşan 4 ekibin hizmet ettiğini belirterek, “Bugün aşevini yerinde görme imkanımız oldu. Burada, her gelen gönüllümüzün yaptığı katkılarla gerçekten güzel işleyen bir sistem kurulmuş. Aşevimizde günde yaklaşık olarak 6 bin kişiye yemek verebiliyoruz.” dedi.
“ZOR ZAMANLARDA DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ”
Karakaş, toplumların zor zamanlarında dayanışmanın önemli olduğunu belirterek, “Yaşanılan bu zor zamanda gerçekten milletimiz devleti ile ele ele vererek yaraların ivedilikle sarılması adına takdire şayan bir dayanışma gerçekleştirdi. Bunun güzel örneklerine bu ziyaretimde şahit oldum. Allah milletimize böyle bir afet daha yaşatmasın. Yardım eden ve katkı sunanlardan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Karakaş, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmet ve Çocuk Gelişimi bölümleri ile İslami İlimler Fakültesi gönüllü akademisyenlerinden oluşan bir ekibin de deprem bölgelerinden Afyonkarahisar’a gelen vatandaşlara yönelik depremzedelere “Psikolojik İlk Yardım” kapsamında psiko-sosyal destek çalışmaları yürüttüklerini de sözlerine ekledi.
REKTÖRLERE
DESTEK ZİYARETİ
Rektör Karakaş, AKÜ aşevi ziyaretinin ardından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ile bir araya geldi. Burada taziye dileklerini ileten Rektör Karakaş, dayanışmanın zor zamanlarda önemine dikkat çekerek Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak imkanlar çerçevesinde destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Karakaş, depreme ilişkin mevkidaşından bilgiler aldığı ziyaretinin ardından Osmaniye’ye giderek burada önce Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a taziye ziyaretinde bulundu. Karakaş, ziyaretleri kapsamında Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ile bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Karakaş temasları kapsamında ayrıca deprem bölgelerinden Hatay ili İskenderun, Kırıkhan, Belen ve merkez ilçeleri ile Osmaniye’de de incelemelerde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM