Afyonkarahisar ekipleri  32 gün bölgede gönüllü çalıştı

Afyonkarahisar ekipleri 32 gün bölgede gönüllü çalıştı

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Faik Karakoç, Afyonkarahisar Özel İdaresi ekiplerinin deprem bölgesinde 32 gün boyunca değişim talep etmeden gönüllü olarak aralıksız özveriyle çalıştığını söyledi

 

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Faik Karakoç, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatı ve görevlendirmesiyle Afyonkarahisar İl AFAD kriz yönetimine atandığını belirtti.
“ORTAK ÇALIŞTIK, HERKES KAPILARI SONUNA KADAR AÇTI”
Faik Karakoç, AFAD kriz yönetiminde iş makinesi yaşam malzemeleri, konteyner, çadır ve benzeriekipmanıntüm sevkiyatında görev yaptıklarını söyledi. Karakoç, “İl Özel İdaremize ait ilk etapta 4 adet dozer, 8 kamyon, 4 ekskavatör, 4 kazıcı yükleyici, 4 dozer, 3 tır, 3 pikap, 2 servis aracı, 8 kişilik bir arama kurtarma ekibi,1 greyder olmak üzere 41 personelimizi görevlendirdik. Daha sonra yine Özel İdaremize ait hasar tespit ekiplerimiz vesu arıza ekibimiz olmak üzere toplamda 66 personelimiz bölgede görev aldı. 22 gün boyunca biz AFAD kriz yönetiminde görev yaptık. Burada tüm koordinasyonu, iş makinesi sevkiyatını yaptık. Özel sektör kamu, belediyeler, belde belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, Valimizin talimatıyla hep ortak çalıştık. Bölgenin ne ihtiyacı varsa, kimden ne istediysekherkes kapıları bize sonuna kadar açtı. Kimse itiraz etmeden elindeki makine ekipman ne varsa sahaya bölgeye gönderdi. Mesela kepçe lazım oldu. Bölgeye kepçem yok, arızalı ama kamyonum var, kamyonumu göndereyim diyenler oldu. Yine kriz yönetiminde bize vatandaşlardan arabam var, otomobilim var, bölgeye gönderin lütfen orada hizmet etsin. Traktörüm var, bölgeye gönderin, hizmet etsin gibiyüzlerce vatandaşımız bize destek olmaya geldiler. Biz bütün gönüllülerin koordinasyonunu da sağladık. Bölgeye gönderdik. Yine aynı şekilde tesisatçılar, araç tamircileri, elektrikçiler bunların tamamı ekip olarak geldiler. Hepsini bölgeye gönüllü gönderdik. Biz 22. günde AFAD kurucu yönetiminde görevimizi tamamladıktan sonra Valimizin talimatıyla bölgeye geçtik.” ifadelerine yer verdi.
“AFYON ÖZEL İDARESİ EKİBİ 32 GÜNDÜR BÖLGEDE ÇALIŞTI”
Deprem bölgesinde yaklaşık 8 gün boyunca aralıksız hizmet verdiklerini anlatan Karakoç, “Yaklaşık 8 gündür de bölgedeydik. Bölgeden yeni geldik. Adıyaman’daki ekibimiz 3 adet konteyner bölgesi altyapı çalışmaları tamamlamış ve 4. konteyner bölgesine başlamışlardı. Biz de oranın bitirilmesi talimatı ile AFAD Adıyaman Koordinasyon Merkezi ile iletişim kurduk. Onlarla beraber program yaparak yaklaşık 32 gündür çalışan bölgedeki ekibimizin 4. konteyner sahasında tamamladıktan sonra bölgeden ayrılmalarını talep ettik. Onlar da uygun görüş verdiler. 32 gün boyunca oradaki hiçbir personelimiz değişim talebinde bulunmadı. Hepsi gönüllü çalıştı. Hiçbiri yerine operatör, şoför gelsin de ben geri döneyim gibi bir talepte bulunmadılar. Hepsi özveriyle çalıştı orada. Şu anda 15 kişilik ekibimiz dönüş yolundadır. Adıyaman’da görevlerini tamamladılar. Geri dönüyorlar. Biz oradanHatay bölgesine geçtik. Hatay bölgesinde de merkez ve ilçelerde yoğun bir çalışmalarımız var. Hatay’ın, İskenderun ve merkezde bekleyen yine boşa çıkan ekiplerimiz vardı. Onları da AFAD’la koordinasyon sağlayarak 3 adet lastikli eskavatör, 4 adet de cismi olunmak üzere 2 adet de kazıcı yükleyici yaklaşık 10 kişilik bir de ekibi de oradan dönüş yoluna sevk ettik. Toplamda bölgeden 25 kişilik bir ekip dönüş yolundalar. Hatay merkezde13 kişilik bir ekibimiz kaldı. Onlar da şu anda bin 200 konteynerlık bir alanın altyapısını yapıyorlar. Yerinde incelememiz neticesinde yaklaşık bir 10 gün süreceğini tahmin ediyoruz.” dedi.
“BÖLGEDE İHALELERE ÇIKILDI, İLLERİMİZ AYAĞA KALKACAK”
Karakoç sözlerini şöyle tamamladı: “On günlük süreçte iş tamamladıktan sonra bütün koordinasyon merkezlerinde yetkili valilerimizle görüştük. Tüm bölgelerde ihalelere çıkıldığını ve çıkılmaya devam edildiğini söylediler. Bundan sonraki süreçte artık Çevre Şehircilik Bakanlığımızın koordinesinde ihaleler yapılarak bir an önce oradaki illerimiz inşallah ayağa kalkacak. Allah vatanımıza, milletimize devletimize bir daha böyle acılar, böyle bir felaket yaşatmasın.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM