“Deprem bölgesine ilgimizi sürdürüp dayanışmayı bırakmayalım”

“Deprem bölgesine ilgimizi sürdürüp dayanışmayı bırakmayalım”

İl Müftüsü Sinan Kazancı, bu yıl ki Ramazan ayı temasının “Ramazan ve Dayanışma” olduğunu kaydetti. Kazancı, deprem bölgesi, depremzedeler başta olmak üzere ilgi ve yardımların ihtiyaç sahipleri üzerinde yoğunlaştırılmasını, bolca Kur’an-ı Kerim okunup, Allah’ın mesajlarının anlaşılması gerektiğini söyledi

 

Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, gazeteniz Kocatepe’ye 2023 yılı Ramazan ayı öncesi bu aya özel yapılan çalışmaları anlatarak, Ramazan ayının hakkıyla idraki için önerilerde bulundu.
“ALLAH RAMAZANI RIZASIYLA İDRAK ETMEYİ NASİP ETSİN”
Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancı, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu da cehennem azabından kurtuluşa vesile olacak olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına yaklaştıran ve buluşturacak olan Yüce Rabb’imize nihayetsiz hamdü senalar ettiğini belirtti. Kazancı, “Mübarek Ramazan ayında peygamberlikle müjdelenen bizlere tebliğ eden veya örneğimiz, önderimiz olan Hazreti Muhammed Mustafa Efendimize (SAV) salât ve selam ediyorum. Bu mübarek ayı idrak edecek olan bütün kardeşlerimizin de Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rabbim bu mübarek bu kutlu misafiri en güzel bir şekilde karşılamayı en güzel bir şekilde misafir edebilmeyi ve kendisinden razı, bizden razı ve hoşnut olarak ayrılmayı, uğurlamayı bizlere nasip eylesin inşallah.” ifadelerine yer verdi.
“KAMİL BİR RAMAZAN İÇİN TÜM AZALAR ORUÇ ŞUURUNDA OLMALI”
Oruç ibadetinin sadece yeme, içemeden uzak durulan ibaret bir ibadet olmadığının altını çizen Kazancı, “Oruç ibadeti bütün azalarımızla bütün benliğimizle tutturacağımız, yerine getireceğimiz bir ibadettir. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtulmamıza vesile olacak olan sözün başında okumuş olduğum ayeti kerimenin devamında Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Kerimin, Ramazan ayında indirildiğini belirtmiştir. Devamında da ‘Kim o aya erişirse o ayda oruç tutsun.’ buyurmuştur. Çünkü Ramazan ayında oruç tutmak bizlere farz kılınmış bir ibadettir. İnşallah sağlığı el veren bütün kardeşlerimiz Ramazan ayında da oruçlarını tutacaktır. Ben şimdiden Rabb’imden kabulünü niyaz ediyorum. İstirhamım var ki oruç ibadeti sadece yemeyi ve içmeyi terk etmek değildir. Allah Resulü Efendimiz (SAV) buyuruyor ki ‘Kimsenin aç ve susuz kalmasına Allah’ın ihtiyacı yoktur. Dillerinizi herhangi bir yalandan ve dedikodudan, kulaklarınızı Allah’ın haram kıldığı şeyden mutlaka korumak durumundayız.’ demiştir. Ellerimizi, ayaklarımzı hülasa midemizi ve bütün vücut azalarımıza da oruç tutturursak inşallah kâmil manada bir Ramazan ayını değerlendirmiş oluruz.” diye konuştu.
“BU YILKİ RAMAZAN TEMASI DAYANIŞMA. FİTRE BEDELİ 70 TL”
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 yılı Ramazan ayı temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirlediğini aktaran Kazancı, “Malumdur ki Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Asrın felaketi olarak ifade edilen 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilimizi derinden sarsmıştır. Bu vesileyle bu felakette, depremde, ahirete göç etmiş olan bütün kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Hastanelerde olan kardeşlerimize de acil şifalar niyaz ediyorum. Ayrıca depremzede olarak bu afete maruz kalmış hayatta olan kardeşlerimizin kalbine, gönlüne, inşirah, sekinet ve selametlik diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ramazan ve dayanışma olarak belirlemiş olduğu temadan hareketle biz Müslümanlar olarak her Ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışma duygularımız yoğunlaşır. Bizler bu mübarek ayda en cömert halimizi alırız. Malumunuz Ramazan ayında yerine getirmemiz gereken vacip olan sadakayı fıtrımız var. Yani vacip olan, halk arasında fitre dediğimiz bir ibadetimiz var. Bu yılki fitre miktarı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 70 TL olarak belirlenmiştir. Tabii ki bu asgari miktardır. Bu asgari miktarın da üzerine çıkmak mümkündür. Hepimiz evimizdeki ekonomik durumumuza göre asgarisi 70 TL olmak üzere bunun üstüne çıkacak rakamlarla fitremizi verebiliriz. Takdir işinin imkânları nispetindedir. Allah milletimizin hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.
“DEPREM BÖLGESİNE İLGİMİZİ VE YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ”
Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan 20 bin kişiyle birlikte deprem bölgesinde aktif görev aldıklarını belirten Kazancı şunları söyledi: “Özellikle Afyonumuz başta olmak üzere pek çok illerimizden milletimiz imkanlarını seferber ettiler. Allah onların hepsinden razı olsun. Verdiklerinin karşılığını Cenab-ı Hak hem dünyada hem de ahirette kat pakat göstersin inşallah. Dayanışma ve yardımlaşma ayı olan ve teması da ‘Ramazan ve Dayanışma’ olan Ramazan ayımızda inşallah bizler süreklilik esasına göz önünde bulundurarak ilimizde, memleketimizde olan ve hassaten deprem bölgesine olan ilgimizi, yapacağımız yardımları maddi ve manevi dayanışmayı ihmal etmeden inşallah sürdürebilmeyi istirham ediyorum. Sonuç itibariyle ciddi bir afet yaşadık. Devletimiz, milletimiz el birliği içerisinde oraya yoğunlaştı. Emek ve katkı veren herkesten Allah razı olsun. Üzerine düşeni herkes yapıyor. Elbette bizlerde üzerimize düşenleri Ramazan ayında zekâtlarımızla, sadakalarımızla fitrelerimizle, hayırlarımızla, dualarımızla bu dayanışma örneğini göstermek durumundayız.”
“RAMAZAN GİBİ ÖZEL BİR AYDA DA İNDİRİMLER YAPILABİLİR”
“Ramazan ayının dayanışma ayı olmuş olması hasebiyle bu ayın bu teması doğrultusunda takipçi kardeşlerimizden özel bir istirhamda bulunacağım.” diyen Kazancı şöyle konuştu: “İlimizde yaklaşık on beş bin civarında depremzede kardeşlerimiz var. Birçoğu evlerde ikamet ediyorlar. Onları mümkün mertebe ziyaret ederek, hatırlarını soralım. İmkânımız varsa hanelerimizde ağırlayıp, ihtiyaçları varsa görelim. Afyonumuz’da da ihtiyaç sahiplerini mümkün mertebe gözetmeye çalışalım. Mümkün olursa bir teklifte bulunmak istiyorum. Yılın belli zamanlarda Anneler ve Babalar Günü gibi özel zamanlarda esnafımız, ticarethanelerin yaptıkları birtakım indirimleri, kampanyaları gönül arzu ediyor ki Ramazan ayında da keşke yapılsa. İmkânları müsait olanların mesela Ramazan ayına mahsus bir defalık kira almamaları ya da yarısını almaları gibi güzellikler ortaya konulabilir. Geçmişte olduğu gibi millet olarak bugünde, kıyamete kadar Allah birlik, beraberliğimizi bozacak herhangi bir durum yaşatmasın. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi devam ettirsin. Geçmişte nasıl ki biz bütün sıkıntılardan birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma içerisinde selamete çıktıysak, bundan da inşallah selamete çıkacağımızı ümit ediyorum.”
“12 CAMİİDE HATİMLİ NAMAZLAR KILDIRILACAK”
Ramazan ayında Afyonkarahisar’da 12 camide hatimle namaz kılınacağını dile getiren Kazancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Dokuz camiimizde hatimli teravih namazı, 3 camimizde de hatimle sabah namazı kıldırılacak. Dolayısıyla bütün kardeşlerimizi hem hatimle kılınan teravih namazlarının olduğu camilere hem de evlerine en yakın camilerde namazlarımızı kılmaya davet ediyorum. Malumunuz aynı zamanda Ramazan ayına mahsus ibadetlerimizden bir tanesi de Allah resulü efendimizden bize gelen bir sünnet olarak itikâf ibadeti vardır. Ramazan ayının son on gününde de inşallah itikâfa girmek isteyen kardeşlerimiz, itikâfa girmek istediği camileri bize bildirmeleri durumunda gerekli onayları ve önlemleri alarak bu ibadeti yapmalarına imkân tanıyacağız.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM