Öztürk: AK Parti iktidarı sağlık alanında sessiz devrimin yapıldığı dönemdir

Öztürk: AK Parti iktidarı sağlık alanında sessiz devrimin yapıldığı dönemdir

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Hakkı Öztürk, AK Parti iktidarının özellikle sağlık
alanında bir reform hareketinin, sessiz devrimin yapıldığı dönem olduğunu söyledi

AK Parti Afyonkarahisar 28.Dönem Milletvekili Aday Adayı Bolvadinliler Dayanışma Derneği Kurucular Kurulu üyesi, Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Erişim Genel Müdürü ve ASPB Müsteşar Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Öztürk ziyarette Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın ile görüşerek genel değerlendirmelerde bulundu.
“ÜLKEMİZ SAĞLIK ALANINDA DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLEN DE BİR MODEL HALİNE GELDİ”
1997 yılında 19 Mayıs Üniversitesi tıp fakültesi mezun olduktan sonra yaklaşık beş yıl kadar hekimlik yaptığını ve hekimlik hayatım içerisinde mesleğine idarecilik yaptığını dile getiren Öztürk, “Başhekim, Başhekim yardımcılığı gibi görevler yaptım. 2004’ten itibaren de Sağlık Bakanlığı’nda görev aldım. Sağlık Bakanlığı’nda. Hemen her kademede ve hemen her birimde vazifelerim oldu. Bu dönem özellikle sağlıkta bir reform hareketinin, sessiz devrimin yapıldığı dönemdir. Özellikle AK Parti hükümetleriyle başlayan. “Sağlıkta Dönüşüm Programı” adı verilen özünde de vatandaşlarımızın sağlık hizmetine hem kolay erişmesi; önceki dönemleri hepimiz biliyoruz. SSK hastaneleri tedaviye, muayeneye, erişimin çok kısıtlı olduğu dönemler Sayın Cumhurbaşkanımızın en başta iradesi ve talimatlarıyla bakanlığımızın bu dönemki Sayın Bakanların ve bürokratların katkılarıyla birlikte sağlıklı dönüşüm programı uygulaması başlatıldı. Bizler de o ekibin içerisinde yer aldık. Hamdolsun bugün geldiğimiz nokta sağlıkta sadece ülkemizde vatandaşlarımızın takdir ettiği değil dünyada örnek gösterilen de bir model haline geldi. Sağlık hizmetleri bağlamında bakıldığı zaman dünyada da sağlık hizmeti güçlü olan aslında ülkeler var. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Almanya, Fransa, İtalya gibi örnekler. Fakat burada da bu ülkelerin eksiklerini bir kriz anında pandemi gibi dünyayı bütün dünyayı sarsan olaylar anında sağlık sisteminin nasıl cevap verdiğini gördük. Maalesef onlar başarıyla geçemediler bu testi. Neden geçemediler? Hastane kapasiteleri yetmedi. Hazırlıkları yeterli değildi krize. Bu kıyasla baktığımızda da yine hamdolsun ülkemizde pandemi döneminde ihtiyaca cevap verebilecek kadar hem sağlık personelimiz, hem hastane hem yoğun bakım kapasitesi gibi özellikli sağlık hizmetlerinin verildiği alanlarda çok güzel bir test verdi. Avrupa ülkelerinde yaşlılar, özellikle yaşlı hastalar, hastanelere alınmazken hasta seçilirken hamdolsun bizim ülkemizde böyle bir vicdan muhasebesiyle biz karşı karşıya kalmadık. Şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim ki yani bu başarı sağlık alanında yaşanan ki bu sadece sağlık alanında değildir. Bunun bir tarafı sosyal güvenliktir. Çünkü sosyal güvenlik tamamlayıcı bir unsur sağlığı, olmazsa olmaz. Çünkü hastalarımıza sağlık hizmeti veririz ancak bunun maliyetiyle de karşı karşıya bırakmış oluruz. Tamamlayıcı bir unsur olarak ve bütünleyici bir unsuru olarak da yüzde 99’un üzerinde kapsayıcılıkta müracaat eden hastaların bir mali külfetle karşılanmamak üzere çok geniş bir sosyal güvenlik şemsiyemiz oluştu. Bu bütün hizmetlerin oluşması dünyada örnek bir model haline geldi. Bu örnek modelin oluşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve kararlılığının nettir.” şeklinde konuştu.
“AFYONKARAHİSAR BÜYÜK BİR DONANIMA, BÜYÜK BİR SAĞLIK ALTYAPISINA SAHİP”
AK Parti iktidarında 20 yılda yapılan iyileştirmenin bundan sonraki döneme de Türkiye Yüzyılı vizyonuyla birlikte taşımak amacıyla Aday adayı olduğunu dile getiren Öztürk, “Afyonkarahisar’da hem merkezinde çok güçlü bir sağlık altyapımız oluştu. Hem de diğer 17 ilçemizin her birinde kapsamlı, hastanelerimiz var. Benim bakanlıkta önemli vazifelerimden birisi de personel genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlüğü yaptım. Bu anlamda Afyonkarahisar ilimiz şanslı. Tabii fiziksel mekânlar yetmez. Her ne kadar biz mükemmel fiziksel alanlar yapsak da benim bir deyimim var. Ne kadar mükemmel binanız olursa olsun binalarımız hasta bakmaz. Mutlaka hekimlerimiz olacak, diğer sağlık personelimiz, ve sağlık hizmetleri sınıfından olmayıp diğer unsurlar. Hasta bakıcılarımız, diğer personellerimiz, bilgi işlem personeli gibi personellerin olması gerekiyor. Bu anlamda Afyonkarahisar’I çok güçlendirdik. Şuanda Afyon’un hem fiziksel alanlar açısından bakıldığında hem insan vücut kapasitesi olarak bakıldığında hem de tıbbi teçhizat donanım olarak bakıldığında başka hiçbir yer aratmayacak kadar büyük bir donanıma, büyük bir sağlık altyapısına sahip.” dedi.
“HEDEFİM AFYONKARAHİSAR’I SAĞLIKTA MERKEZ HALİNE GETİRMEK”
Öztürk, “Benim sosyal politikalar bağlamında yaklaşık iki yıl süren bir müsteşar yardımcılığı görevim oldu. Bu dönemde çocuk hizmetleri anlamında ülkemizin geliştirdiği gerçekten örnek bir model var. Toplu alanlarda çocuklarımızı bulundurmak yerine, biz çocuk evleri mantığı dediğimiz her bir üç dört yaş gruplarına göre ayrılmış çocuklarımızı toplumdan ayırmama, toplumun içerisinde yer almaları hem sosyal hem psikolojik açısından desteklenmelerini sağlamak amacıyla çocuk evleri projesini hayata geçirdik 2018 yılında. Bir başka proje engellilerle ilgili, bunları projelendirmiştik ama önümüzdeki dönemde de bu projeleri güçlendirerek devam ettirmek adına Afyon’umuzun çok büyük avantajı var. Afyon kavşak noktasında çok büyük bir termal alt kaynağımız var. Buna bağlı olarak termal turizmimiz çok gelişmiş durumda. Peki, biz bunu nasıl çeşitlendirebiliriz sorusunu aslında sıklıkla sormuştuk. Önümüzdeki dönemin en büyük hedeflerinden birisi sağlık turizmidir. Aslında benim hedefim ve idealim; Afyon’un bir merkez haline getirelim. Türkiye’de bizim gerek kurum bakımında olsun, gerek ailelerin yanında belli desteklerle bakımı devam edilen engellilerimiz var. Yaşlılarımız var. Engellilerin rehabilitasyon sürecini destekleyebilmek üzere Afyon bir merkez olsun. Afyon’da bizim buna yönelik olarak tesislerimiz olsun. Bunun Afyon’a çok büyük bir zenginlik katacağına ben inanıyorum. Benim bir hayal projem bu. Afyon’u odağa alacağız. Bunun içerisinde termal olacak. Termalle beslenen sağlık ve turizm Organizasyonu olacak.” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM