Olgun: Türk çiftçisi planlı  bir şekilde yok ediliyor

Olgun: Türk çiftçisi planlı bir şekilde yok ediliyor

İYİ Parti Afyokarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, çiftçinin ve hayvancının son derece zor durumda olduğunu kaydetti. Olgun, “Türk çiftçisi, Türk hayvancısı bilerek planlı bir şekilde yok ediliyor” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti hükümetinin son 12 yıldır ithalat lobisinin emrinde çalıştığını ileri sürdü.
AK Parti hükümetinin söyledikleri ile yaptıklarının birbirini hiçbir zaman tutmadığını belirten Milletvekili Hakan Şeref Olgun, hükümetin fiyat artışlarını bahane edilerek yeniden ithalata yönlendiğini söyledi.
“PARA YOK DİYEMİYORLAR”
Hububat hasat sezonunda Türk çiftçisinin çeşitli bahanelerle arpa ve buğdaylarının alınmadığına işaret eden Hakan Şeref Olgun, tüccarların kucağına atılan çiftçinin isyan ettiğini ifade etti. Olgun, “Memleketimin her köşesinden her gün kaç telefon aldığımı bilemiyorum. Kimisi video çekip gönderiyor kimisi elindeki belgeleri gönderiyor. TMO Ajanslarının buğday ve arpa alımında tüccarlara öncelik vermesi çiftçiyi çileden çıkarmış durumda. Her kurumun dibine dinamit koyan hükümet çiftçinin yanında olması gereken TMO ve Tarım Kredi Kooperatiflerini de işlevsiz hale getirmiştir. Para yok diyemiyorlar, çiftçiyi TMO kapılarında süründürüyorlar. Günler sonrasına sıra veriliyor. Çaresiz kalan çiftçimiz üzülerek ifade etmek isterim ki tüccarın kucağına atılıyor.” dedi.
“YABANCI ÜLKE HAYVANCILARINA KAZANDIRIYORUZ”
Kırmızı etteki yüksek fiyat ve hayvan varlığındaki düşüş nedeniyle yeniden hayvan ve et ithalatının gündeme geldiğini belirten Olgun, “Türk çiftçisini, Türk hayvan üreticisini ayağa kaldırmak yerine yabancı ülke hayvan üreticilerini besliyoruz. Gıda ithalatı aslında hiç gündemden düşmedi. 12 yıldır aralıksız yapılan ithalatlar nedeniyle Türk çiftçisi ve Türk Hayvan üreticisi planlı bir şekilde yok ediliyor. Türk hayvan üreticilerine sağlanan desteği, kademe kademe düşürülerek değersizleştirdiler. Zamanında verilmeyen süt destekleri nedeniyle kesime giden süt hayvanlarında azalma görüldü. Düzensiz ve plansız yapılan bu girişimler Türkiye’de hayvan sayısının da azalmasına neden oldu. Çözümü ise hâlâ ithalatta arıyorlar. Türk çiftçisini, hayvan üreticisini destekleme, ayağa kaldırma yerine hâlâ ithalata yöneliyorlar. Türk çiftçisi, Türk hayvancısı bilerek planlı bir şekilde yok ediliyor.” ifadelerini kullandı.
“ÖYLE BİR ÇAKALIM DEMİŞLERDİ, ÇAKTILAR”
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyalarında söylediği ‘Bunlara öyle bir çakalım ki bellerini doğrultamasınlar’ sözünü hatırlatan Olgun, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim öncesi Millet İttifakını terörist diyerek suçlayan bu zihniyetin söylemleri de farklı olmuştu. Ne demişlerdi? ‘Bunlara öyle bir çakalım ki bellerini doğrultamasınlar.’ demişlerdi. Seçim sonrası çaktıkları zamlarla hiç kimse belini doğrultamaz oldu. Çalışan perişan, çiftçi perişan, işveren perişandır. Memnun olan hiçbir kesim yok. Durum böyle iken AK Parti Milletvekilleri de halen o öyle değil böyle diye yalanlarına devam ediyorlar. Bu millete yapılan zulümdür, ayıptır günahtır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM