Taytak: Tadilat izni çıktı

Taytak: Tadilat izni çıktı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Başmakçı İlçesi’ne bağlı Akkeçeli Köy Camii’nin tadilatı için gerekli iznin çıktığını açıkladı

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Taytak’tan, Başmakçı ilçesine yaptığı ziyarette Akkeçeli köyü muhtarı ve köylüler kültür varlıkları olarak tescilli olan Akkeçeli Camisinin tadilatının yapılmasını talep etmişlerdi. Taytak, camii tadilatı için gerekli iznin alındığını müjdeledi.

KURUL OLUMLU KARAR VERDİ

Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında Başmakçı ilçesine bağlı Akkeçeli köyünü ziyaret eden MHP Milletvekili Mehmet Taytak, vatandaşların talep ve isteklerini dinledi. Akkeçeli köyü muhtarı ve köylülerin Akkeçeli Camisinin tadilat yapılaka ibadete açılması ile ilgili taleplerini alan Taytak, Ankara dönüşünde yapmış olduğu girişimler sonucunda Akkeçeli Camisinin tadilatı için gerekli onayı Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun verdiğini bildirdi. Kurulun almış olduğu kararı açıklayan Taytak, “Afyonkarahisar Başmakçı İlçesine bağlı Akkeçeli köyünde, Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun kararı ile Kültür Varlıkları olarak tescilli olan Akkeçeli Camisinin tadilatının yapılması uygun olduğuna karar verilmiştir. Köyümüze hayırlı olsun Afyonumuza hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

MUHTAR ABACI, TAYTAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Köylülerin mağduriyetine çözüm bulduğu için Milletvekili Mehmet Taytak’a, teşekkür eden Akkeçeli Köyü Muhtarı Serdar Abacı, “Köyümüzde bulunan ve kültür varlıkları olarak tescilli olan Akkeçeli Camimiz uzun zamandır tadilat bekliyordu. Sayın vekilimizin yaptığı girişimler sonucunda önemli bir gelişme kat edemedik. Milletvekilimiz Mehmet Taytak’ın köyümüze yapmış olduğu ziyarette Akkeçeli Camimizin tadilat edilip köylülerimizin ibadetine tekrar açılması konusunda talep ve isteklerimizi iletmiştik. Sağ olsunlar müjdeli haberi aldık. Camimizin tadilatı için Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan onay çıkmış. Akkeçeli Köy adına vekilimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM