“Biz prens aramıyoruz, hedefimiz tam demokrasi”

“Biz prens aramıyoruz, hedefimiz tam demokrasi”

CHP Merkez İlçe Başkanı ve İl Başkan adayı Ömer Akyıldız, partisindeki köklü değişim talebiyle prens aramadıklarını, örgütlere sahip çıkacak, örgütlerle başarıyı yakalayacak bir dinamizmi yakalamayı hedeflediklerini söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, gazeteniz Kocatepe’ye verdiği demeçte, değişimi sağlamak için CHP Merkez İlçe Başkan adayı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz ve Dr. M. Kemal Demirkırkan’la birlikte seçime hazırlandıklarını söyledi.

“İDDİALIYIM, İL BAŞKANI SEÇİLİRSEM İKİ ADAYIN OLDUĞU HER YERE SANDIK KOYACAĞIM”

Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret eden CHP heyetinde yer alan Ömer Akyıldız, şöyle konuştu: “Seçim döneminde özverili çalışmaları ve istediğimiz değişimi sağlayabilecek yeni bir yüz olması nedeniyle Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz’le birlikte yola çıktık. Benim veya Kemal Demirkırkan’ın ‘adamı’ gibi kimi zaman basında yer bulan ifadeler gerçek değildir. Bizler böylesi yaklaşımları asla doğru bulmuyoruz. Biz hiçbir grubun askeri değiliz. Ben de İl Başkanlığı seçimine adaylık için yola çıktım. Biz eski Genel Başkanlarımızdan Murat Karayalçın’ın da ifade ettiği şekliyle prens falan da aramıyoruz. Biz örgütlere sahip çıkacak, örgütlerle başarıyı yakalayacak bir dinamizmi yakalamak istiyoruz. Yani örgütleri yok saymayan bir anlayışın, demokrasinin partiye yerleşmesini istiyoruz. Değişimlerindeki ana kastımızdan bir tanesi de gerçekten budur. Yukarıdan örgütleri bakan, onlara hiçbir şeyi sormayan, örgütlere danışmayan bir yapı partiye hâkim olmaya başladı. Ne milletvekili seçimlerinde de ne de belediye başkan adaylığında ön seçim yapılmaz oldu. Biz gerekirse belediye meclis üyelerini bile ön seçiminde belirlemek niyetindeyiz. Bu ilkeyi önce parti içinde getireceğiz. Ben iddia ediyorum, eğer il başkanlığı seçimini kazanırsam ikili yarışın olduğu her yere sandık koyacağım. Bu kadar iddialıyım. Eğer adayı teke düşürememişsek kesinlikle şu benim adamım. Ben bunu göstereyim demeyeceğim. Kimse benim gibi düşünmek zorunda değil. Biz hangi aday kazanacak ise onun için sandık koyacağız. Sandıktan çıkan herkese de saygı göstereceğiz. Gerçekten belediye başkan adaylarını da, il genel meclisi üye adaylarını da böyle belirleyeceğiz. Demokrasiyi sonuna kadar işleteceğiz.”

“ÜLKEYE DEMOKRASİ GELMESİ İÇİN ÖNCE PARTİMİZ İÇİNE DEMOKRASİYİ GETİRMELİYİZ”

Akyıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Emin olun basın ile de ilişkilerimiz iyi olacak. Bundan emin olun. Basınımız bizlere samimiyetle istediği soruları sorabilir. Doğruya doğru diyeceğiz. Gerçekten Afyon’da doğru yapılan her şeyin yanında olacağız. Ülkeye demokrasi gelmesi için önce partimizin içine gerçek anlamda demokrasiyi getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Yoksa sadece genel başkanımızın değişmesiyle bir değişimi yakalayamayız. Zihniyetin ve tüzüğün değişimine ihtiyacımız var.”

CHP Afyonkarahisar İl Başkan adaylığı için mevcut İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme ile birlikte şahsının olduğunu belirten Akyıldız, kulislerde Av. Ramazan Akgöz ile Mustafa Karanfil’in isimlerinin de yer bulduğunu söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM