“Denenmişlere değil, yeni yüzlere ihtiyacımız var”

“Denenmişlere değil, yeni yüzlere ihtiyacımız var”

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan adayı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, savundukları değişim kavramıyla denenmişi denemeyi bırakıp yeni yüzlere ve yeni fikirlere ihtiyaç duyulduğunu anlatmak istediklerini belirtti. Çetinöz, kendisinin CHP Merkez İlçe Başkanlığı adaylığıyla bu adımı attıklarını vurguladı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan adayı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Türkarslan, Mualla Telekoğlu ile birlikte Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ederek yaklaşan Merkez İlçe Başkanlığı seçimi öncesi yürüttükleri çalışmaları anlattı. 2 Eylül 2023 Cumartesi günü yapılacak olan ve henüz yeri netleşmemiş olan seçimde CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nın 382 artı 17 doğal delegesi oy kullanacak. Çetinöz’ün yanı sıra CHP Merkez İlçe Başkanlığına esnaf Mehmet Dereağzı ile Mali Müşavir Bülent Güleniş’in de aday olduğu öğrenildi.

“DİNAMİK GENÇ GÜNCEL BİR KADROYA İHTİYACIMIZ VAR”

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Adayı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz,  2 Eylül 2023 Cumartesi günü yapılacak olan Merkez İlçe Başkanlığı seçimine Başkan adayı olarak yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bir kadın hukukçu olarak siyasete ve partisindeki değişim rüzgarına yönelik düşüncelerini aktaran Çetinöz, “Uzun dönemdir CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan adaylığına çıkan ilk genç ve kadın aday sanıyorum ki benim. 28 yaşıdayım, serbest avukatlık yapıyorum. Afyonkarahisar merkezde doğdum. Anne tarafım Işıklar beldesinden baba tarafım Aydınlıdır. Biz değişim niyetiyle yola çıktık. Malumdur partimiz genelinde bir değişim söylemi var. Değişimden anladığımız sadece kişilerin, isimlerin değişmesi değil daha dinamik bir kadro oluşturmayı hedefliyoruz. Bu niyetle de yola çıktık. Son genel seçimler beklediğimiz gibi bitmedi. Bu noktada da sorumluluğu üzerimize almamız gerekiyor. Çuvaldızı kendimize batırıp demek ki hani geneli değiştirebilmek için önce bir kendi içimizi değiştirelim düşüncesiyle, bu niyetle yola çıktık. Süreç içerisinde seçim çalışmasını yürütürken birtakım eksiklikleri gördük, yaşadık. Öncelikle bunun önünü kesmemiz gerekiyor. Bunun için de ilk fark ettiğimiz şey hep söylediğimiz üzere daha genç bir kadroya ihtiyaç duyduğumuzdur. Teknolojiye hakim, uş anki jenerasyonla aynı dili konuşabilen, onlara ulaşabilen bir kadroya ihtiyacımız var. Partimizde sayısı 2 bini aşan üyemizin neredeyse 500’ü kadındır. Kadınlarımızı reel anlamda siyasetin içine çekebilmeyi ve bunun içinde daha teşvik edici davranabilmeliyiz düşüncesindeyiz. Çözüm yolu anlamında buna kafa yormamız gerekiyor. Bunun için de en temel şey aslında zihniyet değişimidir. Biraz daha erkekleri o role dahil edebilmek gerekiyor ki biz kadınlar bu noktada siyasette de daha aktif olabilelim.” dedi.

“İHTİYACIMIZ DENENMİŞİ DENEMEYİ BIRAKIP YENİ YÜZLER VE YENİ FİKİRLER”

CHP kadrolarında değişiklikle neyi amaçladıklarını açıklayan Çetinöz, “Biz değişimle CHP’lilere; Öncelikle daha yeni yüzlere, daha genç isimlere ve daha fazla kadına ihtiyacımız olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bence artık farklı bir kadın bakış açısına ihtiyacımız var. Dolayısıyla değişimle aslında en temelde kastettiğimiz şey budur. Çünkü şu ana kadar yaptığımız şeyler denenmişi denemek oldu. Dolayısıyla bizim hem yeni fikirlere, hem de yeni yüzlere ihtiyacımız var. Bu yüzden de ilk hedefimiz budur. Bunu aşama aşama gerçekleştireceğiz.  Benim adaylığımla da bu yolda ilk adımı attığımıza inanıyorum. Yeni bir yüz olarak en çok aldığım eleştiri çok genç olduğumdur.  Geride bıraktığımız genel seçimlerde aktif çalıştım. Çünkü seçim koordinasyonunun hukuki anlamda başında yer alarak verebileceğim maksimum verimi verdiğimi düşünüyorum. Afyon’da iyi bir iş çıkardığımıza inanıyorum. Antalya’dan Afyon’a taşındım. Daha önce orada mesleğimi icra ediyordum. Orada da seçimlerde görev alan bir avukattım. Bu işe girdiğimizde Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz dedik. Daha önce neler yapıldığın baktık. Gördük ki yapılanlar bu çağa uymuyor. Birazda milenyum çağı çocuğu olmamızla seçime ayırmamız gereken 3 saati 5 saat yaparak çalıştık. Tüm teknolojik alt yapıyı iki kişi kurduk. Güzel de işledi.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM