“Uzun Çarşı parmakla gösterilecek”

“Uzun Çarşı parmakla gösterilecek”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, fyonkarahisar’ın kalbi niteliğinde olan Uzun Çarşı’daki yenileme projesinde sona yaklaşıldığını söyleyerek, “Proje tamamlandığında Uzun Çarşı parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan merkezlerden birisi olacak” dedi.

 

Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, trafik ve transit geçiş düzenlemeleri, şehrin tarihi mimarisine uygun dizayn edilen modern çarşı dükkanları, iş yerleri ve rekreasyon alanları ile cazibe merkezi haline gelecek yenileme projesinin son durumunu Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ile birlikte incelediği bildirildi.

Açıklamada, şehrin en önemli noktalarından biri olan Uzun Çarşı’da başlatılan dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasına az bir süre kala Başkan Mehmet Zeybek’in bölgede denetimlerine devam ettiği ifade edildi. En çok ziyaret alan tarihi çarşı bölgesinin daha güzel bir görünüme kavuşturulmasını amaçlayan projede cephe yenilemenin tamamlandığı kaydedilirken, yüklenici firma tarafından hassasiyetle tarihi dokuya uygun yapılan cephe çalışmalarının ardından başlayan ışıklandırma, yol ve kaldırım çalışmalarının ise bitirilmek üzere olduğu bildirildi.

Alt yapı, yol, kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarını yerinden inceleyen Başkan Mehmet Zeybek’e AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı SMMM Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Necmi Yüzbaşı eşlik etti.

Proje ile Afyonkarahisar’ın kalbi niteliğinde olan Uzun Çarşı’nın, parmakla gösterilen, istihdam üreten, şehir merkezinin ekonomisinin lokomotifi olan merkezlerden birisi olacağını ifade eden Başkan Zeybek, “Görsel kirliliğinin önüne geçmek amacıyla proje kapsamında tabelalar traverten şekilde tasarlandı. Uzun Çarşı yolu 4 metre, kaldırımlar ise 4 metre olacak şekilde yenilenerek toplamda 12 metre uzunlukta alan oluşturuldu. Çevre aydınlatmasının da modern mimariye uygun olacak şekilde yapıldığı proje de çalışmalar hızla sürüyor. Çarşımızdaki imar hatalarından kaynaklı problemler, görsel kirlilik, trafik sorunları ortadan kalkarak çarşı silueti de yeni baştan değişti. Yapılan çalışmalar kapsamında tarihi uzun Çarşı yeni bir kimliğe kavuştu.” şeklinde konuştu.

Projenin Afyonkarahisar’ın turizm ve ticaret hayatına önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile getiren Zeybek, “Uzun Çarşı da devam eden kaldırım, parke taşı yenileme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını AK Parti Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve beraberindeki heyet ile birlikte inceledik. Ekiplere kolaylıklar dileyerek, çalışmalarla ilgili birim müdürlerimizden bilgiler aldık. Şehrimizin simgelerinden birisi olan Uzun Çarşı’ya yeni bir vizyon katmak için çalışıyoruz.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM