Yeniden Refah’tan Koçak’a Yeşil Işık

Yeniden Refah’tan Koçak’a Yeşil Işık

Dr. Mahmut Koçak, Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığına karar verme sürecinde  “Gün Karar Günü” adını verdiği toplantıda vatandaşlarla istişare etti. Seçim zamanının kimileri için harman zamanı olduğunu belirten Dr. Koçak, harmanı kaldırırken, harman yerine zarar verilmemesi gerektiğini söyledi

 

Katılımcılardan bazıları Koçak’ın bağımsız olarak başkan adayı olması gerektiğini bazıları da mutlaka bir partiden Belediye Başkan adayı olmasının daha doğru olacağı yönünde görüş bildirdi. Bir partiyi tercih etmesi gerektiğini düşünen bazı katılımcılar Koçak için adresin Yeniden Refah Partisi olacağını belirtti. Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Cafer Azaklı, 3 gündür Afyonkarahisar’da gezdiğini hemen herkesin Belediye Başkanı olarak Dr. Mahmut Koçak’ı görmek istediği verisini elde ettiğini söyledi. Azaklı, “Partimizin Genel Başkanı Sayın Dr. Fatih Erbakan, beni sizinle görüşmek için görevlendirdi.” dedi.

Dr. Mahmut Koçak, 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ayonkarahisar Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak Hüseyin Ceylan Uluçay’ın belirlenmesinin ardından Dr. Mahmut Koçak, dün Derya Düğün Salonu’nda istişare toplantısı düzenledi. Dr. Mahmut Koçak, düğün salonu girişinde davullu zurnalı karşılanırken başından aşağı gül yaprakarı döküldü. Toplantıya yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Katılımcılardan tarafından “Afyon ve Türkiye seninle gurur duyuyor. Mahmut’a uzanan eller kırılsın.” sloganları atıldı.

Yeniden Refah'tan Koçak'a Yeşil Işık

 

“GENÇLİĞİMİ MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNE HEBA ETTİM”

Toplantı başlamadan önce Dr. Mahmut Koçak’ın özgeçmişi okundu. Dr. Mahmut Koçak, tüm Afyonkarahisarlı hemşehrileriyle gurur duyduğunu, gönüller yapmak için göreve talip olduğunu belirten Dr. Koçak, istişare toplantısı davetine icabet eden tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantının bir miting havasına dönüştürüldüğünü söyledi. Milletle beraber siyaset yapan, milletin içinden kopmayan bir adam olduğunun altını çizen Dr. Koçak, “Her hanede bir yeri bir minderi olan bir adamım. Kimin yardıma ihtiyacı olursa onun sesini duyup yardımına koşan bir adamım. Biz tarihin büyük milleti MüslümanTürk Milleti’nin evladıyız. Bizim inancımız insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olanıdır der. Biz bunun gereğini yapmak adına yıllarımızı verdik. 34 yıl oldu Rabbimin hizmet etmek için açtığı Sağlık Bakanlığına girip hizmet ettiğimiz günden bu yana. Allah bir aileden üç kuşağa hizmet edebilecek bir siyasetçiyi herkese nasip etmez. Ben siyasetçi lafını kendime yakıştıramıyorum. Biz hizmet adamıyız. Biz Derviş Gönüllü 21. asrın hizmet adamı evlatlarıyız. Biz herşeyi Allah’tan biliriz. Gönlümüz de sevdamız da hoş.  Biz buna inandık iman ettik. Gazeteci arkadaşlar ayrılmadan önce birkaç birşey söleyeceğim. Sizlerle uzun uzun sohbet edeceğiz. Gençliğini Müslüman Türk Milletine heba eden bir Türk genciyim. Hellaleşmem gerekiryorsa eşim ve çocuklarımla helalleşmem lazım. Özbekistan’dan, Azerbaycan’a kadar Müslümanlık veTürklük için ayak basmadık yer bırakmadık. Gerçekten ayağımızı basmadığımız yer bırakmadık. Sizin isminizi her yerde taşıdık, taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

“BİR ÖMRÜM DAHA OLSA AFYON’A FEDA ETMEK BENİM ŞEREFİM OLSUN”

“Siyaseti beceremedik, millete hizmet etmekten ince işlere vakit ayıramadık. Aksi olsaydı bugün bunlar olmazdı.” diyen Dr. Koçak, “Siyaset milletle yapılır, millet lazımdır. Millet sever, sayarsa siyasette itibar eder diye düşündük. Hep millete yaslanıp, milletle beraber yürüdük. İşimize baksaydık, farklı olurduk. Tezgâhımı kurup ayda 100 bin TL alıp, ayda bir kez partiye uğrayıp teşkilatlarla biraraya gelseydim iş farklı olacaktı. Benim hafta sonum yok, 16 yıldır tatilim yok. Bundan da gocunmuyorum. Bir ömrüm daha olsa Afyonkarahisar’a feda etmek benim şerif olsun diyorum. Tam 10 yıl bakanlıkta çalıştım. Sizler ‘Genç yaşta çalışıyorsun gel siyasete gir hizmetine devam et.’ dediniz. 1999 yılında DYP’den aday olup ön seçimden çıkıp Afyon genelinde aday oldum. İkinci sıradan alındım, seçilemeyecek son sıraya geçirildim. Ankara’da liste değiştirildi. Seçim zamanı birileri için harman zamanı olabilir. Ama harmanı kaldıracam diye harman yerine zarar vermeyeceksiniz. Eksi 8 derece de Ankara’ya taşındık. Listeyi değiştirmeye gücümüz yetmedi. Bugün bizim hakkımızı arama günüdür. Bağımsız aday olacaksınız dediniz ve Afyonkarahisar’ın ilk bağımsız adayı oldum. Sizler beni yalnız bırakmadınız. Bağımsız milletvekili olarak beni yalnız bırakmadınız. Vatandaşımız beni partileştirip partilerin önünde yarıştırdı. Mahmut Koçak olarak bana sahip çıktınız. 26 bin geçerli oy o zaman için 24 civarında bir iptal oy vardı. Yaklaşık 47 civarında oy almamıza rağmen milletvekili olamadık. İptal için her türlü gerekçeyi buldular. Böyle bir sıkıntıyı 1999 yılında yaşadık. Ben bir yere gitmedim millet bağımsız ol dedi bağımsız oldum. 2002 yılında yine hizmet ederken AK Parti’ye geçelim bağımsız olmanın bir gereği yok dedik. Temayül yoklamasında milletimiz beni ikinci sıraya getirdi. Sessiz çoğunluk ‘Bu evlat bize lazım biz bunun meyvesini yiyiyoruz.’ diyerek sahiplendi. Dördüncü sıraya geldik partimizin takdiriyle gayretle birlikte çalışıp bizimle birlikte iki arkadaşımızı daha seçilerek tarihin en büyük oyunu aldık.” diye konuştu.

“BÜYÜK Bİ HATA YAPMADIM 34 YILDIR AFYON’A HİZMET EDİYORUM”

Dr. Mahmut Koçak, olarak 34 yıl boyunca her an Afyonkarahisar’a hizmet ettiğini belirtti. Koçak, “Gençliğimin verdiği bir enerji ile siyasette bir yol kazası geçirdim. Bir siyasi hata yaptım. Ama çokta büyük bir hata yapmadım. Benim tek bakış açım millete hizmet edebilmektir. Sizin seçtiğiniz partimden ihraç edilince mahkeme kanalıyla partime dönmek için başvurdum. Mahkemem 9 ay sürdü. Afyonkarahisar kamuoyu bunları bilmiyor. Tam 12 yıl hiçbir göreve talip olmadan gece gündüz insanlarımıza çalışmayı şerefli buldum. Dilek olay tam 12 sene 2007-2019 yılları arasında bunları yaşadım. Milletin huzuruna aday adayı olarak 3 kez çıktım. 34 yılda toplam üç kez milletin karşısına çıktım. Altı aydan beri Koçak aşağı Koçak yukarı gidiyor. TKP dâhil olmak üzere DEVA, SP ve tüm partilere beni her hafta sokup çıkardılar. İtibarsızlaştırmak, Ankara’ya mesajlar vermek için bunu yaptılar. Basın lazım ama adaletli olmalarını hepimiz arzu ediyoruz. Vallahi ben kimseye kötülük yapmadım. Bu memlekette kimseye iyilikten başka birşey yapmadım. Afyonlular bunu biliyor. Ama gurbette olupta yanlış şeyleri okuyanlar ne düşünüp ne yorumlar yapıyor? Elim cebime gitmiyor diyenler bile çıktı. Hasta, sökel, ihtiyaç sahibi, engelli, park köşelerinde kalıp misafirhane arayanlar için benim elim her zaman cebime gider. Harman zamanı olabilir. Ama harmanı kaldırırken harman yerine zarar vermeyin. Çok faydamız oluyor. Biz olmasak ben olmasak o kadar bu işe asılmazlar. Çoğunluğa evlatlık, kardeşlik yaptım. Bu kadar olmaz. Benden Peygamber hoşgörüsü bekleniyor. Peygamberimizi örnek alıyorum elbette. Ama o hoşgörüye ulaşmak kolay değil. Seviyeli, saygılı olalım. Yazın kardeşim bu millet bizi bilir, herşeyi bilir. Ailemiz, dünürümüz herşeyimiz burada. Allah’ın izniyle bu millet bizi bilir.” şeklinde konuştu.

“BEN SİZİN ACINIZA SEVDALIYIM”

Dr. Koçak, sözlerine şöyle devam etti: “İstişare toplantımıza geçeceğiz. Katılımcılarımızı dinleyip bir değerlendirme konuşması yapacağım. Aramıza katılamayanlar mail ve mektupla ulaşacaklarını ilettiler. Onlar için bir internet safyası koyacağım. Tüm bu görüşler ışığında 1 Şubat 2024 tarihinde bir basın toplantısı düzenleyeceğim ve inşallah hep beraber Afyonkarahisar’a hizmet edeceğiz. Ben sizlerle varım, sizlerle beraber yürümek benim için en büyük şereftir. En zor günlerimde hep yanımda sizler oldunuz. Biz sizlerle hep dar ve sıkıntılı günlerde acımızı paylaştık. Ondan dolayı ben sizin acınıza sevdalıyım. İstişare toplantımızda mikrafonları gezdireceğim herkes fikrini görüşünü söyleyecek. Bizler burada gönül sohbeti yapacağız. Hala AK Parti Üyesiyim partilerle ilgili konuşmadan ben kendimi size açıyorum. Önerilerinz, söyleyecekleriniz varsa kızgınlıklarınız varsa bunları konuşacağız. Helalleşmek üzerine konuşacağız. Ben sizlerden kıymetli şeyler duyarak kendime yol haritası edinmek istiyorum. Ben kendimi sizlere açıyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM