Afyonkarahisar ve Semerkand  kardeş şehir oldu

Afyonkarahisar ve Semerkand kardeş şehir oldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türk Dünyası Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Özbekistan’a gitti. Başkan Zeybek’in Özbekistan temasları kapsamında Afyonkarahisar ve Semerkand kardeş şehir oldu

 

Türkiye ile Özbekistan ilişkilerinin geliştirilmesi için, sanayi, ticaret ve kültürel alanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi kapsamında Semerkand ile kardeş şehir protokolü imza töreni yapıldı. Başkan Mehmet Zeybek ile Semerkand Belediye Başkanı Umarov Fazliddin Karinovich arasında imzalar kardeşlik için atıldı.
“ANLAŞMA BAŞLANGIÇ OLDU, DEVAMI GELECEK”
TRT AVAZ ekibine röportaj veren Başkan Zeybek, ata diyarı Semerkand ile kardeş şehir olunması nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Avrasya Gündemi adlı programda konuşan Zeybek, “Ata topraklarımızda Semerkand şehrimizde tarihi ile kültürü ile geçmişi, sanatı, bilim adamları ile temayüz etmiş bir şehirle 8 bin yıllık geçmişe sahip olan Afyonkarahisar’ı kardeş şehir yapmak elbette bizim için bir onur, gurur vesilesi. İnşallah bundan sonra ziyaretlerimiz kültürel anlamda da devam edecek. Turizm, termal, çevre, tarih gibi konularda da ekiplerimizi buralarda, kardeşlerimizi de Afyonkarahisar’da ağırlayarak kardeşliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Her türlü yardımlaşmaya da açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Birbirimizi tamamlayacağız. Afyonkarahisar’daki öğretim üyelerimizi ve buradaki bilim insanlarını sempozyumda bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Afyonkarahisar mermerin başkenti. 430’a yakın mermer fabrikamız var. Tarım ve inşaat sektöründe de iş birliği yapılabilir. Bu ilişkileri ilerletmek istiyoruz. Gazeteciler ve iş adamlarımızı da buraya seyahat etme imkânı sunarak fikir alışverişinde bulundurmak istiyoruz. Anlaşma bir başlangıç oldu, devamı gelecek.” dedi.
Başkan Mehmet Zeybek ve beraberindeki heyet, Özbekistan ziyaretleri kapsamında  Semerkand Başkonsolosluğu, Özbekistan Taşkent Büyükelçisi Olgun Bekar, TRT temsilciliği başta olmak üzere Semerkand ve Buhara’nın tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret etti. Bu ziyaretlerde Başkan Zeybek, gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın turizm alanındaki potansiyeli ve mermer ticareti alanındaki başarıları, şehrin kültürel ve ekonomik özellikleri hakkında bilgiler paylaşarak, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri aktardı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM