Afyonkarahisar’a  300 hükümlü  nakledildi

Afyonkarahisar’a 300 hükümlü nakledildi

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Baro olarak şehre gelen depremzede ailelere karşılıksız hukuki yardım, Hatay Cezaevi’nden nakledilen 300 depremzede hükümlünün ihtiyaçlarıyla ilgilenme ve bölgede kurdukları yemekhane ile bin kilometre uzaktan deprem yaralarını sarma gayretinde olduklarını açıkladı

 

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, deprem bölgesi Hatay Cezaevi’nden Afyonkarahisar T 1 ve T 2 cezaevlerine 300 hükümlünün nakledildiğini belirtti. Şahin, depremzede hükümlülerle Afyonkarahisar Barosu CMK Komisyonu olarak insani anlamda ilgilenme kararı aldıklarını belirtti.
“HATAY’DAN AFYON’A 300 HÜKÜMLÜ NAKLEDİLDİ”
Turgay Şahin, Afyonkarahisar’ın T 1 T 2 cezaevine Hayat Cezaevi’nden toplam üç yüz hükümlünün nakledildiğini söyledi. Şahin konu hakkında şunları kaydetti: “Büyük depremin ardından bu hükümlüler ailelerini kaybetmiş olabilirler. Yakınlarından yıkımlarıyla irtibat kuramıyor olabilirler. Onlarda depremzede mahkûmlar. Deprem sonrası ilimize apar topar nakledildikleri için insani noktada belki kantinden alışveriş yapabilecekleri harçlıkları bile olmayabilir. Afyonkarahisar Baro yönetimi olarak biz CMK Komisyonumuzla ilimize nakledilen depremzede mahkûmlarla insani düzeyde ilgilenme kararı aldık. Başsavcı Vekilimiz Sayın Murat Sevinç ve Cezaevi Savcımız Sayın Erhan Özhavala ile kendilerini ziyaret ettik. Depremzede mahkûmların hal ve hatırlarının sorulup varsa akrabalarıyla irtibatlarının sağlanıp, ihtiyaçları varsa harçlık temin edilmesi dâhil her türlü problemiyle Baromuzun CMK komisyonu üyesi avukatlarımızın ilgileneceklerini bildirdik.”
“DEPREMZEDELERE KARŞILIKSIZ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK”
Depremzedelerle ilgili yürütülen çalışmaları aktaran Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar’a on bin civarında depremzede aile geldi, yerleşmeye başlıyorlar. Tabii bunların akılları kaldıkları yerde, muhtemelen orada ki olası davalarda olacaktır. Enkaz ve yıkım nedenli hukuki bir takım talepler olabilir. Adli Yardım Komisyonu olarak buradaki depremzede ailelere vatandaşlarımızın tamamına karşılıksız danışmanlık hizmeti vermek, insani anlamda yardımcı olmak konusunda karar aldık. Adli Yardım Komisyonundaki avukat arkadaşlarımız Afyon’daki depremzedelerin bu tür problemleriyle ilgilenecekler. Meslektaşlarımız değişik platformlarda oluşturup hazırladıkları, hazır dilekçeler başvuru formlarıyla, depremzedelerin hakları, nereye başvuracakları gibi konularda hukuki yardım sağlayacaklar. Bu konular için oluşturduğumuz dosyayı Adli Yardım Komisyonundaki arkadaşlarımızla paylaştık. Türkiye Barolar Birliği’nin o bölgede yapacağı hukuki girişimlerde gönüllü olarak görev alacak 9 meslektaşımızı tespit ettik.”
“AFYON’DAN 60 GÖNÜLLÜ AVUKAT YEMEKHANE NÖBETİNDE GÖREVLİ”
Şahin sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar Barosu olarak deprem bölgesinde Hatay’ın Hassa ilçesinde günlük 17 bin kapasiteye ulaşan yemekhanemizle hizmet veriyoruz. Her hafta dört arkadaşımız Hatay bölgesinde ki nöbeti devir alıyor. Bölgede ki koordinasyonla ilgileniyorlar. Yaklaşık 60 arkadaşımız birer hafta dönüşümlü olarak koordinasyon nöbetini devir almak için gönüllü oldular. İlk grup geldi, ikinci grup gitti. Pazartesi günü tekrar bir nöbet değişimi daha yaptık. Üçüncü grubu gönderdik. Böylece yani aylarca sürecek bir faaliyeti de öyle planlamış olduk. Şu anda Afyonkarahisar merkezde, depremden bin kilometre uzakta biz elimizden geldiği kadar depremzedelerle, deprem sorunuyla ilgilenmeniz bu düzeyde, bu şekildedir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM