Kadın Kültür Evleri  depremzedeler için üretiyor

Kadın Kültür Evleri depremzedeler için üretiyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatıyla 6 Şubat Kahramanmaraş depremzedeleri için Afyonkarahisar Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri yoğun bir şekilde çalışarak üretim yapıyor

 

Depremzedelerin yaralarını sarabilmek ve azami düzeyde yardım sağlamak için oldukça yoğun mesai yapan Afyonkarahisar’daki Kadın Kültür Evleri ve kadın kooperatiflerinde çalışan Afyonkarahisarlı kadınlar üretime ara vermeksizin devam ediyor. Kadın Kültür Evlerinde üretimine başlanan eşofman takımları için kumaş malzemesine 226 000 TL, fermuarlar için 6 bin 900 TL ve dikim için de 100 000 TL ödenmesi planlandığı bildirildi.
Afyonkarahisar Valiliği tarafından Bursa’dan satın alınan 2 ton polar kumaş ile başta Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kooperatifi olmak üzere kadın kooperatiflerinde toplam 2 bin adet çocuk, kadın ve erkek eşofman takımı için üretime başladı. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı depremin yaralarının ancak elbirliği ile sarılabileceğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Büyük felaketin üzerinden nerdeyse 2 ay geçti. Tüm ülke tek yürek olup elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettik, ediyoruz. Bu süreçte Afyonkarahisarlı kadınlarımız üretim yapabildikleri her alanda yoğun bir mesai yapıp depremden etkilenen vatandaşlarımız için birçok ürün ürettiler. Şimdi de Valilik olarak temin ettiğimiz kumaşlar ile eşofman takımları üretimine başladılar. Bu ürünlerin üretimiyle birlikte hem depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak hem de kadınlarımız emeklerinin karşılığını alarak gelir elde etmiş olacaklardır. Gösterdikleri özveri için kadınlarımıza tekrar teşekkür ediyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM