Afyon’da “sivil  havacılık dönemi” başlıyor

Afyon’da “sivil havacılık dönemi” başlıyor

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven sivil özel uçaklarla Afyonkarahisar’a gelebilmenin yolunu açtıklarını, önümüzdeki süreçte Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde sivil havacılık ve uçuş okulunun Afyonkarahisar’a kazandırılması için gayret edeceklerini açıkladılar

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven dün Afyonkarahisar Askeri Havaalanı önünde bir basın açıklaması yaparak Afyonkarahisar’a sivil havacılık uçuşlarının başladığını, ilerleyen süreçte sivil havacılığın Afyonkarahisar için özel önem taşıyan bir branş haline geleceğini duyurdular.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerinin basın açıklamasına Bursa’da Pilot Okulu çalıştıran Afyonkarahisarlı genç girişimci Cihat Kuş da katıldı. Özkaya, Afyonkarahisar’da sivil havacılığın geliştirilmesi ve turizme katkı sağlaması için pist oluşturma hedefinde olduklarını bildirdi. Afyonkarahisar’a yeni sektörleri taşımayı amaçladıklarını aktaran Özkaya, “Bugün gelen uçağımızla askeri havaalanından biraz sonra milletvekillerimizle beraber uçacağız ve Afyonkarahisar’ın üzerinde turlayacağız. BU uçuşlar sayesinde kendi özel uçakları olan işadamlarını Afyonkarahisar’da ağırlamaya başladık bile. Herkesin tanıdığı iş insanları kendi uçakları ile gelip Afyonkarahisar’daki otellerde konaklıyorlar. İnşallah yeni yapacağımız yatırımlar için de yukarıdan da bakıp sivil havacılığa uygun alanlarını tespit edeceğiz. Hem de bu sektörle ilgili, havacılık sektörüyle ilgili yer tespitini, çalışmalarını yapacağız.” ifadesini kullandı.
Özkaya, Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde sivil havacılık ve uçuş okulunun Afyonkarahisar’a kazandırılması için gayret edeceklerini kaydetti.
“AFYON’DA YENİ BİR UFUK AÇILDI”
İbrahim Yurdunuseven de bugün Afyonkarahisar’da yeni bir ufuk açıldığını, proje için destek vereceklerini dile getirdi. İş insanı Cihat Kuş ise sivil havacılık yatırımın Afyonkarahisar’a büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM