“Afyon sporun, tarihin, kültürün ve gastronominin beşiğidir”

“Afyon sporun, tarihin, kültürün ve gastronominin beşiğidir”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şehrin sporun, tarihin, kültürün ve gastronominin beşiği olduğunu söyledi

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, ATO Congresium’da düzenlenen Trave lExpo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın açılış törenine katılarak şehrin tarihi ve kültürel değerleri, turizm potansiyeli ve gastronomi lezzetleri üzerine konuşma gerçekleştirdi.

“AFYONKARAHİSAR BİR ÇOK GÜZELLİĞİ BİR ARADA BARINDIRIYOR”

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin coğrafi ve tarihi konumu itibariyle çok farklı güzellikleri bir arada barındırdığını söyledi. Bu durumu bizzat yaklaşık 2 yıldır Valilik görevini yürüttüğü Afyonkarahisar’da yaşadığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Gerçekten içinde bulunduğumuz şehirlerin, ülkemizin çok sürprizlerle dolu, bilinmeyen yönleri var. Bunu Afyonkarahisar özelinde anlatacak olursam; Şehrimiz karavan ve doğa turizminin uğrak noktası olabilecek güzelliklere sahipken, bir yandan da 6 yıldır gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası var. Birbirinden farklı sporlar yapılıyor. Bu sporlarla ilgili organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Bir yandan bizim kendi spor komplekslerimizin yanı sıra beş yıldızlı termal otellerimizde konaklama imkânlarımız vardır. Termal otellerimizin sayısı bir Anadolu şehrine göre çok fazladır. Afyonkarahisar’da şu anda 10 tane termal otelimiz var ve yapımı devam eden otellerimizde vardır. Çok nitelikli, çok kaliteli olan beş yıldızlı termal otellerimizde misafirlerimize güzel imkânlar sağlanıyor. Dolayısıyla yurt içinden ve yurt dışından kamplardaki birçok futbol ve voleybol takımlarına ev sahipliği yapabilecek konaklama kapasitesine ve sahalara sahibiz.” dedi.

“BİRAZ DAHA TANITIMA İHTİYACIMIZ VAR”

Vali Yiğitbaşı konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Doğal ortam olarak kamp turizmine, karavan turizmine, Frigya dağlık bölgesindeki yürüyüş güzergâhlarına, bisiklet turlarına Afyonkarahisar çok müsait bir bölgedir. Bu anlamda Afyonkarahisar gerçekten hem sporun hem tarihin hem kültürün hem gastronominin beşiğidir. Son yıllarda dünya da 180 ülkede 3,5 milyar potansiyel izleyicisine ulaşan bir Dünya Motokros Şampiyonası gerçekleştirdik. Bu çalışma çok başarılı bir biçimde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde En İyi Tanıtımı Yapan Ülke ödülünü geçen yıl aldık. Hem ülke hem şehir olarak birçok imkânı bir arada barındırıyoruz. Biraz daha fazla tanıtıma ve anlatmaya her anlamda ihtiyacımız var.”

VALİLER ÖZEL OTURUMUNDA AFYONKARAHİSAR’I ANLATTI

Vali Yiğitbaşı, Travel Expo Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı kapsamında düzenlenen Valiler Oturumu’na katılarak Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerleri, turizm potansiyeli ve gastronomi lezzetleri üzerine konuşma gerçekleştirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM